Читај ми!

Серена Вилијамс, Лучић-Баронијева и Гофан у четвртфиналу

Америчка тенисерка Серена Вилијамс пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победила 16. тенисерку света, Чехињу Барбору Стрицову, после два сета, са 7:5, 6:4. Пласман у четвртфинале обезбедили су и Мирјана Лучић-Барони и Давид Гофан.

Друга тенисерка света Серена Вилијамс је пет пута одузела сервис Стрицовој, која је направила четири брејка.

Вилијамсова покушава да освоји седму титулу на Аустралијан опену, а укупно 23. гренд слем трофеј, што би био рекорд у Опен ери.

Американка би се освајањем титуле у Мелбурну вратила на прво место ВТА листе, пошто је прва тенисерка света, Анџелик Кербер, јуче изгубила у осмини финала. Керберова је у септембру преузела прво место на светској ранг-листи од Вилијамсове, после освајања Ју-Ес опена.

Вилијамсова ће у четвртфиналу играти против девете тенисерке света, Британке Џоане Конте, која је са 6:1, 6:4 победила Рускињу Јекатерину Макарову.

Белгијанац Давид Гофан пласирао се први пут у каријери у четвртфинале Аустралијан опена, пошто је победио осмог носиоца, Аустријанца Доминика Тима, са 5:7, 7:6, 6:2, 6:2.

Гофан, 11. тенисер света, играће у четвртфиналу против Григора Димитрова из Бугарске који је после преокрета са 3:1 савладао Узбекистанца Дениса Истомина.

Хрватска тенисерка Мирјана Лучић-Барони пласирала се у четвртфинале, пошто је победила Американку Џенифер Брејди са 6:4, 6:2.

Она ће играти против победнице дуела Чехиње Каролине Плишкове и домаће тенисерке Дарије Гаврилове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи