Читај ми!

Федерер после маратона савладао Нишикорија

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је победио петог тенисера света Кеија Нишикорија из Јапана после пет сетова, 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3.

Четвороструки освајач Аустралијан опена победио је за три сата и 24 минута и 13. пут у последњих 14 година се пласирао у четвртфинале турнира.

Нишикори је повео у првом сету са 5:1, али је Федерер успео да преокрене на 6:5. Нишикори је после тога освојио гем на свој сервис, а затим је добио тај-брејк са 7:4. Федерер је узвратио, у наредна два сета четири пута је одузео сервис Нишикорију и преокренуо је на 2:1.

Јапански тенисер је у петом гему четвртог сета одузео сервис Федереру што му је било довољно да изједначи на 2:2.

Федерер, 17. на АТП листи, без већих проблема освојио је пети сет, направио је брејк у другом гему, док је последњи девети гем освојио без изгубљеног поена и победио.

Нишикори је код резултата 0:3 у петом сету тражио помоћ физиотерапеута због проблема са леђима.

Освајач 17 гренд слем титула играће у четвртфиналу против 50. тенисера света Мише Зверева, који је данас после четири сета победио првог на АТП листи, Британца Ендија Марија.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво