Јелена Јанковић заустављена у трећем колу после маратона

Јелена Јанковић изгубила је меч трећег кола Аустралијан опена од Светлане Кузњецове, резултатом 6:4 5:7, 9:7, после више од три и по сата игре. Јелена је одиграла одличан меч, али је десета тенисерка света оправдала улогу фаворита.

Кузњецова је била стабилнија, чешће одузимала сервис противници, на крају имала и више снаге и стигла до осмине финала Отвореног првенства Аустралије после три дуга сета и маратонске борбе – 6:4, 5:7, 9:7.

После изједначеног почетка меча, Рускиња два пута одузима сервис српској тенисерки и стиже до предности од 5:2 у првом сету. Јелена враћа један брејк, долази до 5:4, али Кузњецова је овај пут сигурна на свој сервис и осваја први сет са 6:4.

Слична ситуација виђена је и у другом делу игре, али са другачијим исходом. Овога пута, Кузњецова стиже до 4:1, али Јелена још једном узвраћа ударац и преокреће на 6:5.

Рускња потом прави две дупле сервис грешке и дозвољава српској тенисерки да направи још један брејк и у потпуности се врати у меч - 7:5.

На крилима освојеног другог сета, Јелена у одлочујућем делу игре на старту одузима сервис противници и долази до вођства од 3:0.

Ипак, Рускиња враћа брејк у седмом гему одлучујућег сета, враћа резултатску равнотежу у меч, а онда долази и до изједначења 4:4.

Наредни гем трајао је више од осам минута, а после неколико преокрета, Јелена прави трећу дуплу грешку у гему и на истеку трећег сата игре Рускиња прави још један брејк. Јанковићева још једном враћа брејк и остаје у мечу.

Кузњецова је при резултату 5:5 затражила медицински тајм-аут, после чега обе тенисерке освајају по два гема на свој сервис. Рускиња у 15. гему прави, испоставиће се, одлучујући брејк и осваја трећи сет резултатом 9:7 

Треба рећи да Јанковићева није одиграла лош меч, стварала је брејк прилике, велики број њих и решавала у своју корист, али је своје сервис гемове одиграла несигурно, нарочито у одлучујућим моментима.

Ипак, Јелена је у добром делу меча приказала игру на нивоу најбољих тенисерки планете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво