Читај ми!

Ђоковић: Није ми био дан, све је то спорт...

Српски тенисер Новак Ђоковић је, пошто га је сензационално победио 117. играч света Денис Истомин, изјавио да је Узбекистанац искористио његов лош дан и елиминисао га већ у другој рунди на Аустралијан опену. Ђоковић, шестоструки шампион Мелбурна, предао је титулу са првог гренд слема у сезони, поразом од Истомина после пет сетова, са 7:6:(10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

"Све честитке Денису на сјајној игри. Заслужио је победу. Нема сумње да је био бољи у кључним тренуцима. Био је агресиван, сервирао је веома добро, прецизно. Нисам могао много тога да урадим. Наравно да нисам задовољан својом игром, али морам да честитам свом данашњем противнику", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић је изгубио од Истомина у пет сетова после скоро пет сати, са 6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6.

"Играли смо више од четири и по сата. Ово је био један од оних дана када се не осећате добро на терену, када нисте у ритму, а противник добро осећа лоптицу. То је спорт. У трећем сету сам се добро осећао, имао сам брејк лопту на почетку четвртог и промашио сам лаки форхенд. Меч се окренуо, а можда је у завршници четвртог сета нешто могло да се догоди. Али заиста нисам имао чисте шансе, кад год је требало, он је добро сервирао", додао је Ђоковић.

Ђоковић је навео да никада не потцењује противника, без обзира на то на ком турниру и у којој фази играју.

"Он је играо сјајно, изнад свог нивоа. Морате због тога да му честитате. Многе ствари су му се данас поклопиле, заслужио је победу", рекао је Ђоковић о 117. тенисеру света.

Други тенисер света је тако први пут изгубио у другом колу неког гренд слема још од 2008. године и Вимблдона. Такође, то је његов најлошији резултат на Аустралијан опену још од елиминације у првом колу 2006. године.

"Добро сам почео сезону. Ово је један меч и свако може да изгуби. Ништа није немогуће. У главном жребу је више од 100 играча, а квалитет тениса расте из године у годину. Сви постају професионалнији, напредују. Шта могу да урадим? Даваћу све од себе до последњег ударца. Али то данас није успело", навео је он.

Додао је да мисли да, иако је било напорно, дужина меча није утицала на играче. На питање да ли је психа одлучила на крају, Ђоковић је одговорио: "То су ваши закључци".

Упитан шта ће научити из овог пораза, Ђоковић је рекао: "Да спакујем своје ствари и одем кући".

"Лекције се уче свакога дана, не само када изгубите", додао је шестоструки победник Аустралијан опена.

На питање како се осећа, пошто је после пораза од Стена Вавринке на Вимблдону рекао да је шокиран, Ђоковић је рекао да није желео пораз, али да мора да се помири са тим.

Он је навео да још не зна свој распоред за наредне турнире, већ да сада жели да оде кући да проведе време са породицом.

"Нисам навикао да губим на Аустралијан опену у другом колу. Увек сам играо добро, за 10 година овде сам освојио шест титула. Овај терен је био добар према мени, уживао сам. Наравно да сам разочаран, али то морам да прихватим. Денис је данас био атусајдер, али није показивао нервозу у важним тренуцима. Има искуства, можда не у овако великим мечевима, али све му се поклопило. Ово је био прави тренутак за њега, прави дан, био је бољи", рекао је Ђоковић.

Упитан да ли је разочаран што није освојио седму титилу у Аустралији, Ђоковић је одговорио: "Нисам имао прилику", а на додатно питање да ли ће је искористити следеће године, рекао је: "Видећемо".

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво