Вајда о првом гренд слему у сезони, Бекеру, Имазу...

Маријан Вајда, главни тренер Новака Ђоковића, у разговору за Радио Ес-Би-Ес се осврнуо на Новакове припреме за први гренд слем у сезони, на његову форму, одлазак Бекера и Пепеа Имаза, ментора српског тенисера.

Вајда је рекао да је веома добра ситуација у Новаковом тиму, да је имао добру припрему пред Аустралијан опен и одличну недељу, јер је победио у Дохи и показао праву форму, што му је психолошки помогло пред гренд слем.

"Ђоковић је имао прилику да се опорави од умора. Финале у Дохи је одиграо веома добро. Дошло је и до мале кризе, у полуфиналу против Вердаска, али је успео да се издигне и изађе из меча као победник. Потом је у финалу савладао Ендија Марија и спреман дочекује Аустралијан опен", рекао је Вајда.

Пред крај прошле године, око турнира у Паризу, новинари су писали разне приче о узроцима Новаковог пада у игри, док је Новак сам признао да је имао здравствених проблема.

"Познајем Новака врло добро, и приватно и пословно. Ја сам професионалац и питао сам га шта је приоритет: породица или мотивација. Новак је прошао кроз тежак период прошле године и сада је успео да пронађе баланс, да поново крене ка највишим циљевима. Имао је времена за одмор, времена да се посвети својој породици. То му је било потребно и то је сасвим нормално", сматра Словак.

Борис Бекер је дао коментар да Новак не тренира довољно, али су се њих двојица разишли у џентлменском стилу.

"Борис је допринео великом Новаковом успеху и заједно са Новаком је то остварио. Борис је био значајан део тима у претходном периоду, у којем је Новак освојио много титула. Новак је преузео неуспех на себе и био је врло самокритичан. Имао је фантастичан период, а Бекер је био део свега тога. Он можда није прихватио тај разлаз, али са нама о томе није причао и не можемо да нагађамо о томе шта се са њим догађало после разлаза са тимом", каже Вајда.

Немачке новине су спекулисале да све то има везе са Новаковим ментором Пепеом Имазом, па су у причу уплеле и словачког тренера.

"Новак са Пепеом има посебан однос. Новак је као врхунски спортиста изложен великом стресу и нашао је ментора који је упознат са тенисом и помаже му доста у борби са стресом. Те спекулације немачких медија да ја имам проблем са Пепеом, или његовим односом са Новаком, уопште нису тачне. Мислим да је његово присуство у нашем тиму позитивно", тврди Новаков тренер и наставља:

"Новаков приоритет су гренд слем турнири, а да би на њима био успешан, врло је битан тај позитиван став. Потребно је окренути се тенису и елиминисати све негативно."

Новак је спреман за наредну сезону.

"Имали смо успешне припреме у Монте Карлу. Преузео сам улогу главног тренера, уз Душана Вемића и остале чланове тима. Сваки члан тима доприноси Новаковој припреми, кондицији и стању. Сваки члан тима је важан и сви одлично сарађујемо и водимо рачуна о томе да је око Новака позитивна атмосфера. Новак је физички спреман, врло је флексибилан и доброг здравља. У добром је менталном стању, а тај ментални баланс је веома важан. У сваком погледу – он је сада спреман, што и сам потврђује", завршио је Вајда.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво