Читај ми!

Овога пута драме није било: Ђоковић сигуран против Вердаска, наредни противник Истомин

Лако, тешко, лако – победа! Новак Ђоковић је савладао Фернанда Вердаска на старту Аустралијан опена (3:0, по сетовима 6:1, 7:6/7:4, 6:2), одигравши три очигледно веома различита сета. Наредна препрека која чека најбољег српског тенисера на његовом походу ка седмој титули у Мелбурну ће бити Узбекистанaц Денис Истомин.

Новак Ђоковић је успешно започео поход ка рекордној седмој титули на Аустралијан опену, у одређеној мери рутинском победом против Шпанца Фернанда Вердаска од 6:1, 7:6 (7:4), 6:2.

Бранилац трофеја је одиграо два одлична сета. У односу на претходни драматичан и узбудљив сусрет са 40. тенисером света у полуфиналу турнира у Дохи, овога пута је знатно лакше стигао до жељеног исхода. Славио је победу после два сата и 23 минута игре.

Ђоковић је, осим одређених проблема у другом сету – када је Вердаско са два брејка изборио и тај-брејк, доминантно дошао до 10. тријумфа у 14. међусобном дуелу са Шпанцем.

Ривал српског аса ће у другом колу бити Денис Истомин из Узбекистана, 117. играч света.

Истомин је у првом колу победио хрватског тенисера Ивана Додика у четири сета – 6:1, 6:4, 3:6, 7:5.

Ђоковић и Истомин су се до сада пет пута састајали, а српски тенисер је сваки пут био бољи.

Аустралијан опен се игра за наградни фонд од 37,5 милиона долара.

Овако је текао меч:

11.40 – Новак Ђоковић је у другом колу турнира у Мелбурну. Резултат је у трећем сету био 6:2 у корист нашег тенисера.

11.01 – Лако није било, али је напослетку ипак било успешно. Новак Ђоковић осваја други сет, који ишао све до тај-брејка (7:4) и сада се налази на корак до тријумфа.

10.12 – Четврти брејк у низу у другом сету. У овом тренутку је резултат 2:3 за шпанског тенисера.

10.08 – Три узастопна гема су завршена тако што су се радовали играчи који нису сервирали. Низ је започео Вердаско, који стога води са 3:1 у другом сету.

09.59 – Онако како је меч почео Новак Ђоковић, тако је Фернандо Вердаско почео други сет. Први брејк Шпанца за трећи освојени гем на мечу.

09.50 – Било је убедљиво у првом сету (6:1), а могло је да буде и убедљивије. Српски тенисер је, при резултату од 5:0, имао две сет лопте на сервис противника, али је Шпанац успео да се извуче. Само привремено, испоставило се убрзо...

09.24 – Новак самоуверено осваја гем на свој сервис, а потом већ на првом сервис гему противника долази до три брејк шансе. Користи трећу прилику, већ на старту осваја брејк за 2:0.

09.19 – Меч Ђоковића и Вердаска почиње са петнаестак минута закашњења у односу на најављени термин. Први ће на сервису бити Новак Ђоковић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи