Читај ми!

Лајовић сигуран на старту

Душан Лајовић је надиграо Стефана Робера из Француске са 3:0 по сетовима 6:3, 6:3, 6:3 и пласирао се у друго коло Аустралијан опена. У наставку такмичења наш тенисер се састаје са Жо Вилфрид Цонгом.

Сјајан меч одиграо је Лајовић на старту турнира. Робер који је 55. на АТП листи није успео озбиљније да запрети нашем тенисеру. Душан је играо своју игру. Сервис га је солидн ослужио што му је улило додатно самопоуздање и стигао је до тријумфа и пласмана у друго коло турнира. Меч је трајао 122 минута игре.

Равноправна игра на обе стране. Лајовић је константно притискао сервис противника, а једину шансу претворио је у брејк у четвртом гему када је повео са 3:1. Потом се концентрисао на свој сервис и мирно привео сет крају. Једину шансу за брејк Француз је имао у последњем гему сета, али је наш тенисер успео да одбије овај напад и реши сет у своју корист, 6:3.

На старту другог сета Лајовић одузима сервис противнику и осваја рани брејк. Уз још један брејк експресно долази до 5:1. Францу успева да врати један брејк и смањи на 5:3. Међутим, већ у наредном гему Душан поново прави брејк за 6:3 у другом сету.

Велика борба у трећем сету. Оба тенисера константно притискају сервис противника. Први је попустио Лајовић у трећем гему, али је већ у наредном успео да вратио брејк. Настављена је борба за сваки поен. У осмом гему Душан поново одузима сервис противнику и води са 5:3. У наредном гему на свој сервис користи другу меч лопту за коначних 6:3 и у трећем сету.

Знатно тежи задатак имаће Лајовић након тријумфа против Француза, пошто се у наредном колу састаје са његовим земљаком и 12. носиоцем Жо-Вилфредом Цонгом. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се