Читај ми!

Јанковићева се домогла другог кола

Јелена Јанковић је савладала Немицу Лауру Зигмунд са 2:1 (6:1, 1:6, 6:4) и пласирала се у друго коло Отвореног првенства Аустралије. Наредна противница наше тенисерке је још једна Немица, Јулија Гергеш.

Два различита издања наше тенисерке. Јелена је након убедљиво добијеног сета дозволила противници да узврати истом мером. Ипак, у трећем сету је успела да се врати и пласира се у наредну руду такмичења где је очекује дуел са још једном немачком тенисерком, Јулијом Гергеш. Маратонски меч је трајао два сата и 39 минута игре.

Велика борба за сваки поен од самог старта меча. Иако то резултат не говори али тенисерке се нису лако предавале. У првом сету Јелена је дозволила противници да освоји само један гем, а сет је трајао скоро 40 минута.

Слично је било у другом сету, који је трајао још дуже 54 минута. У овом периоду наша тенисерка је успела да освоји само један гем, а пропустила је неколико прилика да се врати у сет.

У одлучујућем сету Јанковићева прва долази до брејка и вођства од 3:1. Немица узвраћа одузима сервис нашој тенисерки и долази до изједначења 3:3. Из серије брејкова Јелена излази као победница, 5:4.

Уследио је сервис наше тенисерке за меч. Користи своју прву меч лопту и решава сет и меч у своју корист, 6:4 у трећем сету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се