Читај ми!

Троицки после маратона са Џумхуром до другог кола

Виктор Троицки је успео да се пласира у друго коло Аустралијан опена пошто је савладао Дамира Џумхура из БиХ са 3:2 по сетовима (6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3). Наредни ривал нашег тенисера биће Италијан Паоло Лоренци.

Теже него што се очикавало Троицки је сломио отпор упорног Џумхура. Противник је пружио сјајан отпор, у дуелу пуном преокрета. После два освојена сета наш тенисер дозвољава противнику да се врати и изједначи на 2:2. Међутим, Виктор није дозволио тотални преокрет, успео је да освоји одлучујући сет и пласира се у друго коло. Меч је трајао два сата и 51 минут игре.

Џумхур је боље ушао у меч, у петом гему долази до брејка предности, 3:2. То није пореметило нашег тенисера. Своју шансу користи у осмом гему и враћа брејк, 4:4. Виктор наставља са добром игром, одузима наредни сервис противника и решава први сет у своју корист, 6:4.

Троицки први долази до предности у другом сету. Осваја рани брејк и експресно стиче предност од 3:0. Џумхур узвраћа у петом гему, враћа брејк и смањује на 3:2. Настављена је велика борба, а Виктор поново у десетом гему прави брејк. Ђумхур није имао прилике за поправни, 6:4 и у другом сету.

Много боља игра противника у трећем сету. После уводних гемова које су тенисери решили у своју корист Џумхур уз два брејка долази до предности од 5:1, потом рутински приводи сет крају и добија сет са 6:2.

У четвром сету босански тенисер је наставио са одличном игром. У трећем гему одузима сервис Троицком за 2:1. Наставља Џумхур у истом ритму и новим брејком долази до предности од 5:2, потом је био сигуран на свој сервис за 6:2 у четвртом сету.

Одлучујући сет донео је велику борбу, оба тенисера су вребала своју шансу. Виктор успева да одузме сервис противнику у осмом гему и поведе са 5:3, искористивши пету брејк лопту у гему. Потом са нулом осваја свој сервис и решава сет и меч у своју корист, 6:3 у петом сету.

Троицки ће у другом колу играти против 43. тенисера света Паола Лоренција из Италије.

Лоренци је у првом колу победио домаћег играча Џејмса Дакворта са 6:4, 7:6, 6:7, 6:4.

Троицки, 35. играч света, до сада је једном играо са Лоренцијем и то овог месеца на турниру у Сиднеју, када је победио са 6:3, 6:4.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво