Читај ми!

Мари: Мислим да имам шансу да освојим трофеј у Мелбурну

Британски тенисер Енди Мари постао је отац, преузео је прво место на АТП листи и награђен је титулом витеза откако је пре 50 недеља изгубио своје пето финале на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну.

Мари је прошле године размишљао да ли да се повуче са Аустралијан опена како би био са трудном супругом која је у то време требало да се породи. Уз то, његовом тасту Најџелу Сирсу је за време једног меча у Мелбурну позлило па је примљен у болницу. Ове године Мареј је у бољој ситуацији и нада се да ће освојити Аустралијан опен, први пут у каријери.

"Имам самопоуздање након доброг завршетка прошле сезоне. Волим овде да играм, волим услове. Протеклих година сам у Мелбурну играо заиста добро, али нисам успео да прескочим последњу препреку. Али, мислим да сам сад у пристојној ситуацији да могу то да учиним. Мислим да имам шансу да освојим трофеј. Добро играм, добро сам тренирао, здрав сам. Потрудићу се", рекао је Мари.

Мари је пет пута губио у финалу Аустралијан опена, а четири пута од великог ривала Новака Ђоковића, који га је у три сета победио прошле године. Британац је одмах после меча отпутовао у Лондон, а недељу дана касније породила му се супруга. Он је рекао да је за време прошлогодишњег турнира размишљао да одустане.

"Турнир је био тежак, поготово са ситуацијом око Ким и порођаја. Онда, оно што се догодило са Најджелом током турнира ми је отежало, пошто сам у неколико ситуација помислио да желим да одем кући, али то нисам урадио јер је он био у болници у Мелбурну. Било је тешко и сигурно да не желим да се поново нађем у таквој ситуацији, као ни моја супруга, ниједан члан моје породице", навео је он.

Мари је на одличан начин завршио прошлу годину, освојио је другу титлу на Вимблдону, одбранио златну олимпијску медаљу у Рио де Жанеиру, освојио је титуле у Пекингу, Шангају, Бечу и Паризу и преузео прво место на АТП листи од Ђоковића. Он је позицију потврдио освајањем завршног АТП турнира у Лондону, победивши другог, трећег, четвртог и петог носиоца. Мареј је рекао да се и даље исто осећа, али да је тек осам недеља на првом месту и да се нада да му неће бити потребно двоструко више рада да га задржи.

"То је ствар психе, пошто када освојите прво место можете да помислите да морате да наставите као до тада. Али, ствари теку, тенис је све бољи, ја ћу бити све старији, млади ће наставити да напредују, а ту су и Новак, Роџер (Федерер), Стен (Вавринка) и Рафа (Надал) и сви остали који желе да буду у врху. Морам да наставим да напредујем, а оно што сигурно морам је да наставим напорно да радим", навео је Мари.

Први тенисер света додао је да има једна ствар коју не би желео да промени, а то је начин којим му се људи обраћају, пошто га после титуле витеза углавном медији ословљавају са сер Енди.

"Више сам него срећан када ме зову Енди. То је за мене довољно. Да, ако ме зову Енди, тиме ћу бити задовољан", рекао је Мари.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво