Мари и Ђоковић, ривали са различитим погледима на тенис

АТП је, са новом годином и новом сезоном, покренуо нову глобалну маркетиншку кампању са називом Greatness Within (Величина изнутра, прим. аут.). Ово је био повод за разговор са два најбоља играча света, Ендијем Маријем и Новаком Ђоковићем, о томе шта је то што је најважније у тенису. Можда и не толико изненађујуће, имајући у виду њихове карактере и стилове игре, одговори два ривала потпуно су различити...

Лајтмотив одговора Ендија Марија је притисак, односно понашање играча док је њему подвргнут.

„Мораш да доносиш добре одлуке под притиском, у тенису мораш да размишљаш јако брзо. Та способност да мислиш добро под притиском је најважнија", истакао је најбоље рангирани тенисер планете.

Новак Ђоковић, на другој страни, верује да је у тенису најважнији – сам тенис, односно поштовање према том спорту.

„Мораш да будеш свестан вредности које овај спорт доноси. Мораш да поштујеш оно што он представља. Мораш да поштујеш и противника и да увек будеш свестан да је овај спорт већи од тебе самога. Важно је бити захвалан што путујеш светом и играш спорт који волиш и који ти је толико пружио", рекао је Ђоковић, а затим наставио:

„Верујем да када си свестан свега овога, када све то спојиш, то се види на твојој аури на терену и ван њега."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво