Ана Ивановић завршила тениску каријеру!

Српска тенисерка Ана Ивановић објавила је на свом Фејсбук профилу да се повлачи из тениса јер није више у стању да пружа максимум на терену. Време је да наставим даље, поручила је Ана.

Ана је то у уторак најавила, а у среду уживо на Фејсбуку поделила ту вест са својим фановима.

"Одлучила сам да се повучем из професионалног тениса. Тешка одлука, али има доста разлога за славље. Играм тенис од пете године, када сам видела Монику Селеш на телевизији. Родитељи су ми пружили пуно подршке, а својевремено сам била прва на свету. Била сам прва на свету 2008, освојила сам 15 титула, играла три Гренд слем финала, финале Фед купа, као и много незаборавних мечева. Могу рећи да је то одлично за девојку из Србије, али пошто више нисам у могућности да се и даље такмичим на највишем нивоу, морам да се повучем. Шта даље? Постаћу амбасадор спорта и здравог живота и истраживаћу прилике у бизнису, модној индустрији, између осталог", рекла је, између осталог, Ана у свом онлајн обраћању јавности, након којег је на друштевним мрежама заживео хештег #ThankYouAna.

Она је касније дала интервју за сајт WTA, у којем је открила да одлуку о повлачењу није донела преко ноћи

Ана Ивановић (рођена 6. новембра 1987. године) дуго је била најбоље рангирана српска тенисерка.

Она је у својој каријери успела да освоји 15 турнира, међу којима и један Гренд слем – Ролан Гарос 2008. године, што јој је омогућило да заузме прво место на ВТА листи, које је држала два месеца.

Са репрезентацијом Србије играла је финале Фед купа 2012. године, у којем су наше девојке изгубиле од Чешке.

У досадашњој каријери од турнира је зарадила нешто више од 15 милиона долара.

Последњих сезона њена каријера је у паду, а 2016. године остварила је тек 15 победа.

Од 12. јула ове године је у браку са фудбалером Манчестер јунајтеда, бившим немачким репрезентативцем Бастијаном Швајнштајгером.

 

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво