Бекер: Новак је требало више да тренира, али биће он поново први

Немац Борис Бекер рекао је да су последњих шест месеци рада са Новаком Ђоковићем били "изазов", да је српски тенисер требало више да тренира, али да је уверен да ће се вратити на прво место АТП листе.

Ђоковић и Бекер су јуче завршили трогодишњу сарадњу, током које је, између осталог, српски тенисер освојио шест гренд слем трофеја.

Они су прекинули сарадњу месец дана пошто је Ђоковић изгубио прво место на АТП листи.

"Договорили смо се да прекинемо сарадњу. То је била невероватна вожња. Три године смо имали много успеха. Наравно, ту су један или два пораза које бих волео да избришем и којих не бих желео да се сећам, али да нам је неко пре три године рекао да ћемо заједно освојити шест гренд слем турнира, бити први на АТП листи и да ће Ђоковић бити најдоминантнији тенисер, пристао бих на то", рекао је Бекер за Скај спорт.

Ђоковић је ове године победио на Ролан Гаросу и тако освојио једини гренд слем трофеј који му је недостајао.

Ђоковић је после тога испао у трећем колу Вимблдона, поразом од Сема Кверија, изгубио је у првом колу Олимпијских игара у Рио де Жанеиру од Хуана Мартина дел Потра, а од Стена Вавринке у финалу Ју-Ес опена.

После пада у форми Ђоковића, Енди Мари је успео да надокнади 8.000 бодова заостатка на АТП листи и преузме прво место.

"Одлука о прекиду сарадње је била заједничка. Такве одлуке се не доносе преко ноћи. Мислим да су последњих шест месеци били изазов на много нивоа. Наше руке су помало биле везане, јер нисмо могли да обавимо посао који смо желели. Он у поседњих шест месеци није тренирао колико је требало и он то зна. Успех се не остварује тако што ћете притиснути дугме, нити ако се само појавите на турниру. Морате да радите напорно пошто и противници исто тако раде", навео је Бекер.

После пораза од Кверија на Вимблдону, Ђоковић је био неуобичајен на конференцији за новинаре, а Бекер је рекао да је тако било јер је 29-годишњи тенисер имао проблема да усклади професионални и приватни живот.

"Не знам да ли је имао приватних проблема. Он је срећно ожењен, има прелепог сина. Али професија тенисера је можда једна од најсебичнијих у спорту, пошто се ради само о теби, а он је стално говорио да је породичан човек, док су, наравно, супруга и остатак породице морали да буду у другом плану. То не може тако да буде заувек и мислим да је на то мислио. Мислим да није било проблема. Упознао сам његову супругу, она је дивна и веома, веома подржава свог мужа. Али не проводе довољно времена заједно. Тако сам и ја пре 20 година. Таква је природа тениског посла", рекао је он.

Упркос лошијим резултатима Ђоковића у другом делу године, Бекер верује да је српски играч најталентованији тенисер и подржао га да то докаже следеће године.

"Сигуран сам да ће га болети чињеница што је изгубио прво место од Ендија Марија. Знам да га боли пораз од Стена у финалу Ју-Ес опена. Мислим да му је то на чудан начин и требало, да види како изгледа када губиш, пошто није губио у последње две или две и по године. Уверен сам, а ја ћу бити његов највећи навијач следеће године, да ће вратити прво место на АТП листи и доминацију у тенису. Али мора да се врати на посао, мора да се врати сатима тренинга и да се преусмери на оно што га је и учинило јаким", рекао је Бекер.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи