Читај ми!

Дел Потро предводи Аргентину у финалу Дејвис купа

Аргентински тенисер Хуан Мартин Дел Потро рекао је да после добрих резултата у овој сезони са много самопоуздања дочекује финале Дејвис купа против Хрватске у Загребу.

Дел Потро, који се успешно вратио такмичењима после две године паузе због повреда, мисли да Аргентина има велике шансе да освоји прву титулу у Дејвис купу, после четири пораза у финалима. Аргентина ће од петка до недеље у финалу играти против Хрватске у Загребу. "Имао сам сјајну годину и имам све што је потребно за добар викенд. Имамо самопоуздање. Ово је посебан тренутак за нас и сви смо врло, врло позитивни", рекао је Дел Потро, који је овог лета освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Аргентина је једина репрезентација у 116-годишњој историји Дејвис купа која је играла у четири финала а да није освојила титулу.

Осим Дел Потра у екипу су позвани и Гвидо Пеља, Федерико Делбонис и Леонардо Мајер.

Хрватска ће покушати да освоји другу титулу у Дејвис купу, после победе над Словачком 1995. године, а предводиће је Марин Чилић, који је ове недеље остварио најбољи ренкинг у каријери, шесто место на АТП листи. "Велики је мотив играти пред домаћом публиком. Детаљи ће одлучити победника. Подлога је спорија него што смо очекивали, али мислим да ће бити бржа како температура у Арени буде расла. То ће бити добро за свакога", рекао је Чилић.

Дел Потро је рекао да се радује дуелима са Чилићем.

"Он ми је веома добар пријатељ. Он је сјајан играч и има шансу да освоји трофеј, али и ми ћемо покушати да га освојимо", рекао је Дел Потро.

У тим Хрватске се после четири године вратио Иво Карловић и највероватније ће играти, пошто се Борна Ћорић још није потпуно опоравио од операције колена. У екипи Жељка Крајана још је и Иван Додиг. Аргентина и Хрватска су до сада играли три пута и све мечеве је добила јужноамеричка екипа.

Све улазнице за финале Дејвис купа су распродате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво