Ђоковић: Енди је заслужио победу

Новак Ђоковић признаје да га је Енди Мари надиграо у финалу завршног АТП турнир у Лондону и рекао да је Британац заслужио да на крају године буде на првом месту.

"Данас смо обојица били део историје и част ми је бити део овога. Он је дефинитивно број 1, заслужио је да победи данас. Боље је играо тенис, а ја нисам успео да се вратим на крају, иако сам играо све боље у завршници... Очигледно је то било прекасно. Честитам Марију на трофеју", рекао је Ђоковић после меча.

Новак је у финалу завршног АТП турнира у Лондону поражен од Марија у два сета, 6:3 и 6:4.

Српски тенисер ће после три сезоне на првом месту АТП ранг-листе годину завршити на другом месту.

"Сјајна година. Има толико ствари на које могу бити поносан, поготово у првих шест месеци", рекао је Ђоковић.

Британцу је ово први трофеј у каријери на завршном АТП турниру, а укупно девета титула у сезони.

"Веома посебан дан за мене. Играо сам против Новака у оваквом мечу, после толико сусрета, финала и мечева веома сличних овом. Ово је заиста тешко ривалство... Толико пута сам губио од њега и ово је заправо нешто што нисам очекивао да може да се догоди", рекао је Мари.

Он је честитао Ђоковићу на успешној сезони.

"Честитам Новаку на сјајној години. Он је после Ролан Гароса држао сва четири гренд слема. Освојио их је у континуитету... Мислим да то дуго нећемо видети у овом спорту", рекао је Мари.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи