Читај ми!

Чилић се победом опростио од Лондона

Марин Чилић је након преокрета савладао Кеија Нишикорија са 2:1, по сетовима 3:6, 6:2, 6:3, у мечу трећег кола на завршном турниру у Лондону. Упркос поразу, Нишикори је у полуфиналу, где ће у суботу од 21 час на мегдан нашем Новаку Ђоковићу. Овом победом Чилић је избио на шесто место на АТП листи, што је његов најбољи пласман у каријери.

Меч без значаја за поредак на табели, иако су се ривали борили за 200 поена на АТП листи, колико носи победа у дуелу, припао је Марину Чилићу. Мада је Јапанац освојио први сет, Чилић је у наставку заиграо агресивније, натерао је Нишикорија на грешке и после преокрета стигао до победе и нових бодова који су му обезбедили шесто место на АТП листи.

У првом сету апсолутна доминација Нишикорија. Већ у трећем гему одузима сервис Чилићу. Потом је наставио константно да притиска сервис противника и у деветом гему новим брејком решава први сет у своју корист са 6:3. Чилић није успео да се избори за брејк шансу у том периоду игре.

Други сет је донео сличну слику само са замењеним улогама. Чилић је од старта кренуо агресивно, Нишикори је све више грешио. После уводних гемова, где су оба тенисера освојила своје сервисе, Чилић уз два брејка осваја четири везана гема, потом рутински приводи сет крају, за 6:2 у другом сету.

У одлучујућем сету наставила се доминација хрватског тенисера. Неизвесност је трајала до резултата 2:2. Чилић тада одузима сервис противнику, потом мирно приводи меч крају. У последњем гему поново напада сервис Нишикорија, осваја три везане брејк, сет, меч лопте, користи другу и ставља тачку на овај меч, за 6:3 у трећем сету.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије