Цонга и Налбандијан у финалу Париза

Аргентински тенисер Давид Налбандијан пласирао се у финале Мастерса у Паризу пошто је победио Николаја Давиденка 2:1 у сетовима (6:1, 5:7, 6:4), док је Цонга савладао Џејмса Блејка са 2:0.

Налбандијан овом победом остаје у трци за завршни турнир у Шангају, али и за 10. титулу у каријери.  У првом сету, који је трајао 28 минута, Налбандијан је играо убедљиво, после првог сервиса освојио је 79 одсто поена, а Давиденко је приликом сервиса Налбандијана у првом сету освојио само четири поена.
У другом сету Давиденко је заиграо бoље, поправио је сервис и лако поентирао после удараца са основне линије. У 12. гему руски тенисер је направио брејк и изједначио резултат на 1:1.
У седмом гему одлучујућег сета Налбандијан је успео да одузме сервис противнику и успешно приведе сет и меч крају.
У другом полуфиналу, Џо Вилфред Цонга победио је Американца Џејмса Блејка са 6:4, 6:3.
Два тенисера неће се борити само за трофеј у Паризу, већ и за последње место које води на завршни турнир у Шангају.  Након овог пораза Блејк је пропустио прилику да се квалификује за завршни турнир, док је то успело Аргентинцу Хуану Мартину Дел Потру, који је раније елиминисан са турнира у Паризу.  Учешће на завршном Мастерсу обезбедили су Рафаел Надал, Роџер Федерер, Новак Ђоковић, Енди Мареј, Енди Родик и Николај Давиденко и Хуан Мартин Дел Потро. Турнир почиње 9. новембра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи