Јанковићева преко Мугурусе до осмине финала у Вухану

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у осмину финала турнира у кинеском граду Вухану, пошто је у другом колу победила Гарбиње Мугурусу из Шпаније у два сета, 6:4 и 7:6 (2).

Јанковићева је у петом међусобном дуелу с Мугурусом до друге победе дошла после сат и 41 минута игре.

Српска тенисерка ће се у осмини финала турнира у Вухану састати са Барбором Стрицовом из Чешке која је са 2:1 победила Јапанку Мисаки Дои.

Јанковићева је једини брејк у првом сету направила у петом гему, да би у другом ривалки, другој носитељки на турниру у Вухану, сервис одузела у 11. гему, али је Мугуруса већ у наредном узвратила истом мером, па је сет отишао у тај-брејк.

Српска тенисерка је у тај-брејку тријумфовала са 7:2, а притмо је направила четири мини-брејка, док је Мугуруса само једном узвратила истом мером.

"Врло сам срећна што могу да се такмичим, с обзиром на то да сам имала много повреда ове сезоне. Ово је мој трећи турнир на бетону. Дошла сам овде да се борим, да покушам у сваком тренутку да пружим максимум. Успела сам у томе. Пресрећна сам што победила једну сјајну тенисерку", рекла је Јанковићева после меча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво