Хрватска у финалу Дејвис купа јача за Карловића

Селектор тениске репрезентације Хрватске Жељко Крајан рекао је да ће се Иво Карловић вратити у тим за финале Дејвис купа против Аргентине, које ће се одиграти у Загребу.

"Могу да најавим да се Иво Карловић враћа у репрезентацију. То је најбоља вест коју смо могли да добијемо. Са њим смо сигурно 20, 30 одсто јачи. Уз Борну Ћорића који иде на операцију и не знамо у каквом ће бити стању, Иво Карловић покрива све рупе, тако да смо и даље фаворити", рекао је Крајан, пренела је агенција Хина.

На састанку челника Тениског савеза Хрватске са градоначелником Загреба Миланом Бандићем потврђено је да ће се финале Дејвис купа, од 25. до 27. новембра одиграти у Арени Загреб.

Ћорић ће у уторак бити подвргнут операцији десног колена, предвиђено време опоравка је између четири и осам недеља, па су минималне шансе за његов наступ у финалу против Аргентине.

"Још га нисмо прецртали, још је у репрезентацији. Надам се да ће моћи да играти и пружи допринос", рекао је Крајан.

Карловић је последњи пут играо у Дејвис купу баш против Аргентине, у четвртфиналу 2012. године у Буенос Ајресу, у коме су домаћи победили са 4:1. Карловић је тада изгубио од Хуана Мартина дел Потра у синглу, а са Марином Чилићем у дублу је поражен у пет сетова.

Он се тада повукао из репрезентације рекавши да жели да избегне повреде.

"Није желео да се гура и да се намеће. Препознао је ситуацију у којој се налазимо. Видео је да Борна није у најбољој ситуацији и да можда неће бити спреман. Сви знамо колико нам Иван Додиг значи у паровима, а њему је тешко да игра и дубл и сингл. Карловић нам је ишао на руку, смиловао се, препознао да нам стварно треба други играч његових квалитета", рекао је Крајан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво