Читај ми!

Ђоковић: Респект Веселом, али сада су околности другачије

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да веома цени Чеха Јиржија Веселог, наредног ривала у другом колу Ју-Ес опена, али да су сада другачије околности у односу на меч у Монте Карлу. Меч 2. кола Отвореног првенства САД између Ђоковића и Веселог играће се у среду после подне по средњоевропском времену.

Весели је један од ретких тенисера са којим Ђоковић има негативан скор, пошто је Чех победио у једином међусобном дуелу, у априлу ове године на Мастерсу у Монте Карлу.

"Весели заслужује респект. Он је играч који жели да се пробије, игра добро, а поседује и јак сервис, прецизан форхенд и за своју висину се одлично креће. Сада су другачије околности у односу на наш претходни дуел, играћемо на другој подлози", рекао Ђоковић после победе над Јиржијем Јановичем.

Ђоковић се у дуелу са пољским тенисером пожалио на повреду надлактице, због чега је затражио медицински тајм-аут од три минута.

"Све је сада у реду, урадио сам то ради превентиве", закључио је Ђоковић.

Меч 2. кола Отвореног првенства САД између Ђоковића и Веселог игра се у среду после подне по средњоевропском времену.

Српски шампион је елиминисао Јиржија Јановича са 3:1 (6:3, 5:7, 6:2, 6:1) после два сата и тридесет девет минута игре, док је Јиржи Весели после готово четири сата тениса елиминисао квалификанта из Индије, Сакета Миненија, са 3:2 (7:6(7-5), 4:6, 2:6, 6:2, 7:5). 

Новак Ђоковић је два пута у Њујорку освајао трофеј, прошле године и 2011, шест пута је играо финале, а ово му је 13. учешће на Ју-Ес опену. На другој страни шест година млађи Весели четврти пут се такмичи у Њујорку, а најбољи резултат остварио је прошле године, када је догурао до трећег кола, а затим предао меч Џону Изнеру у трећем сету.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се