Ђоковић – Монфис, наставак пута ка 30. Мастерс титули

Полуфинални ривал троструком канадском шампиону Новаку Ђоковићу је момак који је у претходних 10 дана остварио девет победа. Меч почиње у два часа после поноћи а директан пренос је на Првом програму РТС-а.

Двадесетдеветогодишњи Гаел Монфис нанизао је најдужу серију тријумфа у професионалној каријери. Прошле недеље освојио је најзначајнији трофеј до сада у Вашингтону, јер никада пре није славио на турниру серије 500. То му је била тек шеста АТП титула, прва после две и по године. Налази се надомак повратка у првих 10 на свету, али пред њим је препрека која је у досадашњих 11 њихових мечева била непремостива.

Новак Ђоковић и Гаел Монфис започели су ривалство у јуниорским данима, када је годину дана старији Парижанин био успешнији и замало освојио календарски грен слем 2004. године. Те сезоне одиграли су и један меч на фјучерсу у Италији који је такође добио Француз, али на АТП туру Новак не зна за пораз. Од поменутих 11 сусрета, чак шест пута је победник решаван у одлучујућем сету и увек је то био Ђоковић.

Светски број један није још увек достигао жељени ниво форме, мучио се са процентом првог сервиса против Бердиха и спасао чак три сет лопте у тајбрејку првог сета. Против Монфиса је играо и пре две године у Торонту, савладао га је тек после 2 сата и 43 минута у тајбрејку одлучујућег сета. Вероватно ће и вечерас бити сличних узбуђења, али Новак је био финалиста на 13 од претходних 14 турнира Мастерс 1000 серије и све ће учинити како би са јубиларном 30. титулом на Мастерсима допутовао у Рио, где му је циљ недостајуће олимпијско злато.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се