Јелена Јанковић сигурно до другог кола

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у друго коло Вимблдона, чији је други носилац, пошто је победила Украјинку Олгу Савчук са 2:0, по сетовима 6:3 и 6:2.

Дуел треће и 113. тенисерке света донео је занимљив тенис, иако то резултат не показује. Велики фаворит Јанковићева је играла добро и сигурно, па је успех остварила без посебних тешкоћа, али је нешто више узбуђења неочекивано донео завршетак другог сета.

Српкиња је сигурним сервисима и прецизним ударцима стигла до убедљивог вођства од 5:0 и када се очекивало да рутински оконча дуел разиграла се Украјинка.

Јелена је пропустила три меч лопте, а опуштена Савчук, која се, практично, већ предала, уз подршку са трибина је освојила неколико сјајних поена. Прво је смањила на 5:1, а онда брејком стигла до 5:2, али је то ипак било све што је могла да уради.

Јанковићева је искористила пету меч лопту за убедљиву победу и пласман у друго коло, где је чека Карла Суарес Наваро из Шпаније, која је била боља од Рускиње Галине Воскобојеве - 6:2, 6:4.

Против талентоване 19. годишње Шпањолке, 56. тенисерке света, Јанковић је играла у четвртфиналу овогодишњег Ролан Гароса, када је победила са 6:3, 6:2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво