Сампрас: Федерер ће освајати још гренд слем титула

Бивши најбољи светски тенисер Пит Сампрас рекао је да верује да ће Роџер Федерер до краја каријере освојити још неки гренд слем трофеј, упркос поразу у финалу овогодишњег Отвореног првенства САД.

"Роџер ће освојити још неколико гренд слем трофеја, али можда неће бити толико доминантан као што је био претходних година", рекао је Сампрас у телефонској изјави новинарима у Хонгконгу.

Федерер је у финалу Ју-Ес опена, 14. септембра, после пет сетова изгубио од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

Швајцарац је ове године освојио прву титулу на Ролан Гаросу, а затим је тријумфовао на Вимблдону и тако оборио Сампрасов рекорд од 14 освојених гренд слем титула.

Упитан да ли је разочаран што је Федерер надмашио његов рекорд, Сампрас је рекао да је очекивао победу Швајцарца у финалу Вимблдона ове године.

"Мислим да смо сви знали шта ће се догодити. Било је само питање времена када ће Федерер оборити мој рекорд. Био сам срећан што сам гледао финале између Федерера и (Ендија) Родика", рекао је он.

Сампрас је рекао и да очекује да ће Рафаел Надал остати у самом врху светског тениса, упркос повредама.

"Он ће бити међу два или три најбоља светска тенисера докле год то буде желео. Он је звер, сјајан спортиста и одличан играч. Сигурно ће проћи кроз разне фазе у игри, али када буде најпотребније видећете га у завршници сваког турнира", сматра Сампрас.

Седмоструки шампион Вимблдона Сампрас и осмоструки гренд слем шампион Андре Агаси ће 25. октобра у Макау играти егзибициони меч.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво