Лајовић савладао Ворда са 3:0 и донео изједначење Србији

Тениска репрезентација Србије изједначила је на 1:1 против Велике Британије у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа, пошто је Душан Лајовић у три сета победио Џејмса Ворда.

Лајовић је на стадиону Ташмајдан у Београду после сат и 52 минута са 6:1, 6:3 и 6:2 победио Ворда.

У петак је први поен Британцима донео Кајл Едмунд који је са 6:3, 6:4 и 6:0 победио Јанка Типсаревића. Меч између Лајовића и Ворда требало је да се одигра у петак, али је због кише одложен за суботу.

Наредни меч а за Србију ће наступати Ненад Зимоњић и Филип Крајиновић против Доминика Инглота и Џејмија Мареја.

У недељу се играју узвратни мечеви у синглу. Од 15 часова почиње меч између Лајовића и Едмунда, а после њих на терен излазе Типсаревић и Ворд.

Репрезентација која прва стигне до три победе пласираће се у полуфинале Дејвис купа, а играће против бољег из меча између Италије и Аргентине.

Лајовић је на стадиону Ташмајдан пред око 1.500 гледалаца изузетно добро почео дуел, пошто је већ у првом гему стигао до брејка искористивши прву од две везне брејк лопте. Српски тенисер је наставио с добром игром, на сервису је био сигуран, а служили су га и ударци с основне линије.

У петом гему првог сета Лајовић је стигао до новог брејка (4:1), а после лако освојеног гема за 5:1, српски тенисер је по трећи пут одузео сервис Ворду за вођство од 1:0 у сетовима.

Лајовић, 81. играч на АТП ранг листи, у истом ритму наставио је и у другом сету. Ворд је незнатно подигао ниво игре, али и поред тога није успео да парира српском тенисеру који је одмах на почетку стекао предност брејка и сачувао је до краја тог периода за вођство од 2:0.

Ситуација на терену се није променила ни у трећем сету, иако је Лајовић крајем претходног периода био у благом паду игре. Српски тенисер је наставио да чита сервисе противника, лако је долазио до поена, па је с два брејка у трећем периоду лако дошао до победе.

Лајовић је меч завршио са 23 директно освојена поена, 13 више од Ворда, али и 39 неизнуђених грешака, шест мање од Британца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво