Дубл донео Британцима предност од 2:1, у недељу одлучујући мечеви

Британци, после два дана тениса, воде са 2:1 у четвртфиналном мечу Дејвис купа. После победа Едмунда и Лајовића у синглу, Инглот и Мари савладали Зимоњића и Крајиновића са 3:1. У недељу одлучујући дуели, Лајовић против Едмунда и Типсаревић против Ворда. Директни преноси на РТС-у.

Тениска репрезентација Велике Британије повела је са 2:1 против Србије у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа, пошто су на стадиону Ташмајдан у Београду у дубл мечу Џејми Мареј и Доминик Инглот победили Филипа Крајиновића и Ненада Зимоњића у четири сета, 6:1, 6:7 и 6:3 и 6:4.

Британци су у петак повели са 1:0, пошто је Кајл Едмунд са 3:0 победио Јанка Типсаревића, а изједначење Србији у суботу је донео Душан Лајовић победом од 3:0 над Џејмсом Вордом.

У недељу су на програму узвратни мечеви у појединачној конкуренцији. Лајовић ће од 15 часова на стадиону Ташмајдан играти против Едмунда, а по завршетку тог меча на терен ће изаћи Типсаревић и Ворд.

Мари и Инглот били су знатно бољи ривали данас. Од самог почетка меча диктирали су ритам, направили су два брејка, а српском дублу су у првом периоду препустили само један гем, па су после 27 минута игре водили са 1:0.

Зимоњић и Крајиновић заиграли су знатно боље у другом сету. Били су сигурнији на своје сервисе, што је Британцима знатно отежало посао. Мари и Инглот су при резултату 4:4 на сервис Зимоњића дошли до три везане брејк лопте, али је српски дубл ипак сачувао свој сервис.

Имали су Британци и у 11. гему прилику да дођу до брејка, али је поново нису искористили, па је други сет отишао у тај-брејк. Зимоњић и Крајиновић у потпуности су надиграли Британце у одлучујућем гему, добили су га са 7:2, те тако изједначили на 1:1.

Српски дубл није још дуго играо на високом нивоу као у другом сету. Иако се на почетку трећег сета играло гем за гем, Британцима није било потребно да поврате висок ниво игре. Своје сервис гемове добијали су лако, док су све више притискали сервисе ривала, па су брејком у осмом гему дошли до брејка, а потом лако на свој сервис дошли до вођства од 2:1.

Мари и Инглот су на почетку четвртог сета одмах одузели сервис српском дублу, који није успео да узврати истом мером, па је Велика Британија дошла до предности од 2:1 уочи последњег дана.

Овако је протекао тениски дан у Београду:

18.50 - Британски дубл добија четврти сет резултатом 6:4, уједно и меч. Британци после три меча воде са 2:1, одлучујући мечеви у синглу очекују нас у недељу.

18.11 - Сада Крајиновић губи свој сервис, Британци воде на почетку четвртог сета и близу су победе у дублу.

18.05 - Британци освајају трећи сет резултатом 6:3 и воде са 2:1 у сетовима.

18.03 - Ненад Зимоњић још једном губи свој сервис, Британци воде са 5:3 и сервирају за вођство у сетовима.

17.27 - Српски дубл осваја тај-брејк другог сета са 7:2, резултат изједначен на 1:1.

17.21 - Победника другог сета одлучиће тај-брејк.

16.40 - Британци добијају први сет резултатом 6:1.

16.35 - Још једном Британци праве брејк на Зимоњићев сервис, Мари сервира за освајање првог сета - 5:1.

16.20 - Зимоњић губи свој сервис, Британци на почетку воде са 2:0.

16.12 - Почео је дубл меч.

16.00 - Играчи су на терену, ускоро ће почети и њихов окршај.

15.08 - Сунчано је на Ташу, па би меч дублова требало да почне како је најављено, око 16 часова. Зимоњић и Крајиновић укрстиће рекете са Инглотом и Џејмијем Маријем.

15.03 - Крај, Лајовић добија трећи сет резултатом 6:2 и доноси изједначење Србији на 1:1.

14.58 - Српски тенисер прави још један брејк, води са 5:2 у трећем сету и у наредном гему ће сервирати за победу.

14.45 - Лајовић и у трећем сету прави брејк, води са 2:1 и сервира.

14.25 - Завршен је и други сет резултатом 6:3 за српског играча. Лајовић заиста игра добро, сигурно и држи конце меча у својим рукама.

14.14 - Мало се Ворд ватио у игру освојивши два гема на свој сервис. Ипак, Лајовић му не дозвољава брејк, 4:2. 

14.00 - Наставља Лајовић у истом ритму и у другом сету, где већ има брејк предности - 3:0.

13.44 - Крај првог сета, убедљивих 6:1 за Лајовића. 

13.37 - Расположени и растрчани Лајовић у петом гему прави нови брејк за предност од 4:1 у првом сету. 

13.16 - Одмах на старту Лајовић прави брејк за 1:0,

13.13 - Почео је меч, на сервису Британац. 

13.00 - Тенисери су изашли на загревање... 

12.00 - Одлука супевизора је да меч Лајовић-Ворд неће почети пре 13 сати. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво