Типсаревић и Обрадовић: Услови Едмунду ишли на руку, требало је да прекинемо меч

Српски тенисер Јанко Типсаревић и селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић оценили су да су услови за игру били изузетно тешки и да су ишли на руку екипи Велике Британије.

Типсаревић и Обрадовић су навели да је Кајл Едмунд заслужено победио и довео Велику Британију у вођство.

"Није било забавно. Био сам надигран, не баш од самог почетка, али од средине другог сета он је био много бољи ривал. На све то треба додати да сам претходних дана имао температуру, а и имао сам и проблема са скочним зглобом који је био отечен од неге алергије", рекао је Типсаревић новинарима после меча.

Типсаревић је поражен од Едмунда у три сета (3:6, 4:6, 0:6), а меч су обележила два прекида због кише.

"Терен је био добар на почетку, али како је меч одмицао, он је тако постајао гори. Лоптице су биле тешке... Можда сам направио грешку што сам наставио трећи сет, јер нас је судија питао да ли ћемо да играмо, а ја сам пристао. Услови су били на његовој страни, воли када игра овако, када може да удара из све снаге и када је немогуће избацити лоптицу у аут", рекао је он.

Типсаревић је рекао да верује да ће Србија успети да преокрене резултат против Британаца и да ће изборити пласман у полуфинале Дејвис купа.

"Мислим да је Дуци (Душан Лајовић) фаворит против Ворда, а у дублу улога фаворита припада њима. Што се недеље и сингла тиче дуел Лајовића и Едмунда је отворен, а што се мене и евентуалног петог меча тиче мислим да уколико сам нормалан и да не треба да изгубим од Ворда, иако поред болести и енергије свашта може да се деси. Само желим да некако добијемо овако половни, на штакама и инфузијама, само да прођемо", рекао је Типсаервић.

На питање британских новинара зашто је Типсаревић играо, иако није био спреман, селектор Обрадовић рекао је да није очекивао овакве услове.

"Играо је јер сам ја тако одлучио. Меч је био непредвидив, нисмо очекивали овакве услове, идеја је била да буде шљака, да лоптица одскаче више као када смо тренирали, можда смо направили техничку грешку у томе што нисмо прекинули меч после другог сета. Услови су били идеални за њих. После пет дана на сунцу где смо чак и поцрнели је дошло овакво време, као да смо на Аљасци, али морамо да се изборимо са тим", рекао је Обрадовић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво