Аукција опреме Новака Ђоковића за децу Србије

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ставио је опрему са којом је тријумфовао на Ролан Гаросу на хуманитарну аукцију од које ће цео приход отићи деци Србије, односно за финансирање предшколских едукативних програма, реконструкцију и изградњу вртића и школа као и обуку васпитача и наставника.

Аукција у сарадњи са "И-Бејом" званично је почела у петак, а Ђоковићеви фанови широм света биће у прилици да лицитирају за Новакову потписану УНИКЛО опрему. Учесник који на аукцији понуди највише освојиће мајице и шортс са Новаковим аутограмом, са финалног меча против Ендија Марија којим је комплетирао каријерни грен слем.

Аукција траје до 4. јула, а постављена је у делу "Спортски сувенири", подгрупа "Тениски сувенири".

Ово је само прва у низу аукција са сувенирима који симболишу Ђоковићев тријумф на Ролан Гаросу. На наредној аукцији заказаној за 8. јул у понуди ће се наћи нови предмет из прекретнице у Новаковој каријери, који ће бити представљен током следеће недеље.

Целокупан приход од аукција иде директно Новак Ђоковић фондацији.

"Победа на Ролан Гаросу за мене је незабораван и важан тренутак. Тог дана успео сам да остварим још један свој сан као тенисер. Аукцијском продајом опреме коју сам носио на том мечу надам се да ћемо прикупити значајна средства како бисмо помогли деци да достигну свој пуни потенцијал и да сањају и остваре велике снове, као ја", изјавио је Ђоковић.

Национални директор Фондације, Новакова супруга Јелена, констатовала је да квалитетно предшколско образовање може да промени живот малишана на боље.

"Нажалост, упркос његовом значају, свако друго дете у Србији нема могућност да похађа предшколске програме. Зато желимо да им помогнемо током кључног периода њиховог развоја и обезбедимо им најбоље могуће услове за учење, игру и напредак како би једног дана постали оснажени појединци који стварају бољу будућност наше земље", истакла је она.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи