Читај ми!

Ђоковић надиграо Ворда, следи Манарино

Ђоковић - Ворд 3:0 (6:0, 7:6, 6:4). Новак је успешно започео поход на четврти вимблдонски трофеј. Наш тенисер је одиграо узбудљив меч са Џејмсом Вордом, који је како је меч одмицао био све бољи, ипак морао је да положи оружје пред најбољим тенисером данашњице. Ђоковић ће у наредном колу играти против Француза Адријана Манарина. Тај меч је на програму у среду.

Прва препрека у одбрани трона био је солидни Британац, који је на старту одиграо у грчу и није имао решења за игру нашег тенисера, а први гем је освојио тек средином другог сета, из петог покушаја, тада је успео да врати брејк и одржу ниво игре током целог периода и одведе сет у тај-брејк. Ипак, Новак није дозволио да се меч одужи, појачао је темпо и разбио илузије противника.

Први сет Новак је експресно решио у своју корист. Није дозволио противнику да освоји гем, иако се наш тенисер сусрео са три везане брејк шансе, успео је да се одбрани и супериорно реши први сет у своју корист са 6:0. Тај период игре трајао је 28 минута.

Након симултанке у првом сету, Ђоковић је наставио у истом стилу. Експресно уз један брејк долази до 3:0. Међутим, тада се пробудио Британац, опустио је руку и кренуо да се надиграва са нашим тенисером. Успео је Ворд да узврати истом мером и стигне до изједначења – 3:3.

У наставку се распламсала борба, Британац је успео да поремети ритам нашег тенисера, који се једноставно мучио, али пре свега велико искуство помогло му је да одржава предност. Оба тенисера су пропустила по неколико брејк шанси у финишу гема, па је сет решен у тај-брејку. Новак је без великих проблема, уз два мини-брејка, дошао до четири сет-лопте, искористио је другу и решио други сет у своју корист. Други сет је трајао 57 минута.

У трећем сету, након уводних гемова које су тенисери решили у своју корист, Новак је одузео сервис противнику, потом је рутински одржавао предност и привео сет и меч крају, 6:4 у трећем сету.

Ток меча:

16.15 - Новак долази до две везане меч-лопте, ас сервис за крај, 6:4 у трећем сету.

16.09 - Поново су оба тенисера била сигурна на своје сервисе – 5:4, следи сервис нашег тенисера за меч.

16.03 - Оба тенисера освајају своје сервисе, 4:3.

15.57 - Поново је Новак напао сервис противника, није искористио брејк шансу и противник је успео да се извуче, 3:2.

15.48 - Наш тенисер је потом био сигуран на свој сервис, 3:1.

15.45 - На сервис противника Ђоковић осваја прву брејк шансу у трећем сету, користи је и води са 2:1.

15.41 - Новак је сигуран на свој сервис - 1:1. 

15.39 - На старту трећег сета Ворд успева да освоји свој сервис, 0:1. 

15.35 - Тај брејк: 1:0, 1:1, 2:1 (МБ), 3:1, 4:1,  5:1 (МБ), 5:2, 6:3 (МБ), 7:3 (МБ). Новак је био сигуран у тај-брејку, брзо је уз два мини-брејка стигао до четири сет лопте, искористио је другу и сада води са 2:0.

15.28 - Нови сервис противника, након два изједначења Ворд осваја сервис, 6:6. Тај-брејк.

15.24 - Мала нервоза у игри нашег аса, противник то користи и након изједначења осваја брејк шансу, Ворд пропушта још две брејк прилике. Потом Новак успева да веже још два поена и освоји свој сервис, 6:5.   

15.16 - У наредном гему, Ђоковић притиска сервис противник - 15:30. Ворд успева да се извуче и освоји гем, 5:5.

15.12 - Новак је сигуран на свој сервис, 5:4.

15.07 - У наредном гему наш тенисер притиска сервис противника и осваја три везане брејк шансе, али их пропушта, па следи изједначење. Ворд везује још два поена и осваја гем, 4:4.

15.02 - Новак прекида серију противника, осваја свој сервис-гем и поново води - 4:3.

14.59 - Ворд је сигуран на свој сервис, изједначење, 3:3.

14.56 - У наредном гему Ворд успева да освоји три везане брејк шансе, искористио је другу и вратио брејк, 3:2.

14.51 - Из петог покушаја Ворд успева да освоји свој сервис, уједно и први гем на мечу, 3:1.

14.47 - Наш тенисер је сигуран на свој сервис, још један гем са нулом, 3:0.

14.46 - Новак поново долази до раног брејка искористивши прву од две везане брејк шансе, 2:0.

14.41 - Наш тенисер са нулом осваја уводни гем другог сета, 1:0.

14.38 - Новак поново одузима сервис противнику за максималних 6:0 у првом сету, који је трајао 28 минута игре. 

14.34 - Лаган гем за нашег аса - 5:0.

14.33 - Поново је на сервису Британац и понов Новак осваја брејк лопту, користи је сада има два брејка предности, 4:0 

14.24 - У наредном гему запретио је Ворд, 0:40. Новак успева да се извуче, али Ворд је неумољив и осваја и четврту брејк лопту. Уследило је ново изједначење, а потом наш тенисер везује два поена и осваја гем - 3:0. 

14.16 - После лагано освојеног свог сервиса, Новак притиска противника и осваја прву брејк шансу на мечу. Пропушта је, након још два изједнача Новак долази до нове шансе за брејк, користи је и води са 2:0

14.12 - Почео је меч...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво