Тениска елита иде у Рио, не плаши се зике

Страхови од вируса зика натерали су многе популарне голфере да одустану од Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, али тениска елита није уплашена.

Први играч света Новак Ђоковић каже је да је "незамисливо" отказивање игара, али да прати ситуацију.

"И даље намеравам да идем на Олимпијске игре. То се неће мењати", рекао је Ђоковић.

Роџер Федерер такође је потврдио да не мења планове.

"Ставићу спреј за комарце на тело и предузети неопходне мере предострожности", рекао је освајач сребрне медаље са Игара пре четири године и освајач два злата 2008.

"Не плашим се зике. Дефинитивно идем у Рио", рекла је Чехиња Петра Квитова, двострука шампионка на Вимблдону.

Рафаел Надал је у фебруару играо на турниру у Рију и казао је да ће ићи на игре ако буде спреман.

Победница Ролан Гароса Гарбиње Мугуруса није обавештена о вирусу, али се не брине.

"Не знам шта је заиста зика, али сам сигурна да се Игре не би одржавале да је вирус озбиљна претња", рекла је Шпанкиња.

Болест коју преносе комарци повезивана је са тешким конгениталним оштећењима код новорођенчади мајки са вирусом, али је Квитова казала да су Олимпијске игре значајније него ризик.

"Редовно добијам новости од лекара, али не читам их баш све. Нема шансе да пропустим Игре, оне су за мене као још један гренд слем", рекла је Квиова.

Федерер је отац четворо деце и он је казао да поштује одлуке голфера као што су Рори Мекилрој и Чарл Шварцел да не иду у Рио због зике. Адам Скот, Луи Устојзен и Грејем Мекдауел нису навели тачно зику као узрок свог одустајања.

"Никад нисам доводио у питање своју одлуку. Знам да ћу играти. Даћу све од себе да будем тамо. Олимпијске игре су за мене увек била велика ствар, без обзира да ли доносе АТП бодове и где се одржавају", рекао је Федерер.

Актуелни олимпијски шампион Енди Мари, који је у фебруару постао отац, такође нема намеру да одустане од Рија. Он је рекао да увек добија новости од лекара и да слуша њихове савете.

"Лекари у тениском савезу Британије раде овде 35-40 година и мисле да је Рио прилично безбедан и да ћемо бити у реду. Сигурно ћемо још једном разговарати када се Вимблдон заврши", рекао је Мари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво