Вучевић: Новак свима нама може да буде узор!

Црногорски кошаркаш Никола Вучевић са великим успехом игра у НБА лиги за екипу Орланда, а у интервјуу за црногорски rtcg.me, између осталог, причао је и о познанству са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем.

Вучевић не крије да веома цени и поштује најбољег светског тенисера. Разлога има више, са спортске стране фасцинира га Новакова жеља да увек напредује, чак и када је на врху.

"Ђоковић има фантастичне резултате. Још више од тога ме импресионира његов однос према спорту. Новак је невероватан професионалац и читав живот је подредио тенису. Увек тражи нешто ново. Никада се не задовољава постигнутим, већ тражи начин да напредује. Мало који спортиста би након 2011, где је освојио скоро све, ангажавао другог тренера како би додатно унапредио још понеки сегмент игре. То је главни разлог због којег је Ђоковић велики шампион. Свакако да има таленат, али његов труд је невероватан", каже Вучевић.

Можда и важније од спортских успеха, црногорски центар истиче Новаков однос према другим људима, пре свега деци.

"Такође ме одушевљава његов однос према навијачима, и медијима, и деци, као и хуманитарни рад. Иако је освојио доста тога, није се променио, већ је остао присебан. Није пун себе, већ је нормална особа. Била ми је част да упознам светског броја један у тенису. Када смо се упознали, причао је о мени честитајући ми што играм одлично у НБА лиги и био је одушевљен мојим резултатима. Рекао сам да то није ни приближно ономе што он ради. То показује колико је велики човек. Због тога га многи и највише цене", сматра Вучевић.

Вучевића не чуди што Ђоковић има велику армију навијача и сматра да српски тенисер то и те како заслужује.

"Не само због резултата, већ зато што је остао исти. Зато га људи и воле. Може неко, од Федерерових или Надалових навијача да га не воли као спористу, али није ми јасно да га неко не воли као особу. Када се све сагледа Ђоковић може да нам свима буде узор. Заиста је ретко да се неко такав роди. Ђоковић има све што прави шампион треба да поседује. Многи спортисти му се диве. Не могу да нађем ниједну ману."

Вучевић је био један од првих који је Ђоковићу честитао освајање јединог гренд слема који му је недостајао.

"Увек ми честита СМС поруком када одиграм добро. Изузетно ми је драго што се сети да то уради и поред толико обавеза. Такође, и ја му пошаљем честитку после сваког освојеног турнира. Жао ми је што нисам стигао да одем на финале у Паризу, али надам се да ће бити прилике да се поново дружимо", каже Вучевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи