Надал без проблема до трећег кола

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у треће коло Отвореног првенства Француске, пошто је победио Факунда Багниса из Аргентине у три сета – 6:3, 6:0, 6:3.

Пети тенисер света и деветоструки шампион Ролан Гароса је до победе над Аргентинцем, тренутно 99. играчем на АТП листи, стигао после сат и 46 минута игре.

Надалу је ово била 200. победа на гренд слем турнирима и тако је постао тек осми тенисер у историји којем је то пошло за руком.

"Мислим да ове године играм боље него прошле", рекао је Надал после меча.

Надал је прошле године изгубио у четвртфиналу турнира у Паризу од Новака Ђоковића, који је прекинуо серију Шпанца од 39 победа на Ролан Гаросу.

Некада најбољи тенисер света је ове године у бољој форми, освојио је титуле у Монте Карлу и Барселони.

"Био сам у могућности да играм неке заиста добре мечеве против најбољих на свету. Веома сам срећан што поново могу да будем конкурентан", навео је Надал.

Када је реч о данашњем мечу, Багнис је дуел почео брејком, изненадио је Надала, али је Шпанац врло брзо узвратио истом мером. Прво је одузео сервис противнику у четвртом, а потом и у шестом гему, што је било довољно за предност од 1:0 у сетовима.

У другом сету је на терену био само један тенисер, пошто Надал Багнису није препустио нити један гем.

Надал је у трећем сету, уз два брејка, повео са 5:1, Багнис је потом везао два гема и смањио резултат, али то је било све што је успео да уради.

Надал ће у наредном колу играти против бољег из меча у ком се састају домаћи тенисер Никола Мау и Шпанац Марсел Гранољерс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво