Новак против Белучија, од понора до победе

Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале турнира у Риму, након што је савладао Томаза Белучија са 2:1 (0:6, 6:3, 6:2). После потпуно изненађујућег првог сета, Новаковог најлошијег у претходних неколико година, први рекет света је подигао ниво игре и преокренуо резултат. У четвртфиналу, Ђоковић се састаје са Рафаелом Надалом. Меч се игра у петак, трећи је по распореду на централном терену, а програм почиње у подне.

Најбољи тенисер света савладао је у осмини финала турнира у Риму Бразилца Томаза Белучија са 2:1 (0:6, 6:3, 6:2).

Меч је започео потпуно неочекивано. Белучи је најбољем играчу света три пута одузео сервис и први сет добио са незамисливих 6:0! Био је то најгори сет који је Ђоковић одиграо у последњих неколико година.  

Међутим, све је почело да се мења почетком другог сета. Ђоковић је освојио први гем у другом делу игре, дакле његов први на мечу, и то прославио са осмехом и високо подигнутим рукама. Публика је устала на ноге, Новак је добио овације, и у наставку "променио плочу".

Није било толико грешака, играо је далеко боље, одузео сервис Белучију и повео са 4:2, да би на крају освојио сет резултатом 6:3.

На старту трећег сета, одмах брејк Ђоковића. Борио се и Бразилац одлично, али је Новак направио нов брејк за 5:2, а онда сервирао за победу и био сигуран. 

У четвртфиналу турнира у Риму, Ђоковић ће играти против Рафаела Надала који је победио Ника Кирјоса са 2:1 (6:7, 6:2, 6:4).

Ђоковић и Надал ће одмерити снаге 49. пут, што је рекорд у Опен ери. Меч се игра у петак, на централном терену, а по распореду је трећи. Програм почиње у подне. 

Овако је протекао меч:

21.30 - Крај овог веома занимљивог и неочекиваног меча у Риму. Новак је савладао Белучија са 2:1 (0:6, 6:3, 6:2).

21.25 - Нови брејк Ђоковића за предност од 5:2, па ће најбољи тенисер света сервирати за победу.

21.00 - Брејком отвара трећи сет Ђоковић и сада има ствари у својим рукама. Нарочито након потврђеног брејка, без изгубљеног поена.

20.50 - Други сет је добио Новак резултатом 6:3. Далеко бољи него у првом сету, а опет, не добар колико би желео да буде - Новак је стигао до изједначења. Сада није допустио Бразилцу да освоји брејк, и свакако са више самопоуздања улази у трећи, одлучујући сет.

20.35 - Ђоковић одузима сервис Белучију, први пут на мечу и води са 4:2 у другом сету.

20.20 - Први освојен гем за Ђоковића. Новак уз осмех и високо подигнуте руке слави освајање првог гема на овом мечу, што је изазвало овације публике у Риму.

20.10 - Најлошији сет Новака Ђоковића у последњих неколико година. Први пут од 2007. године, Новак је изгубио сет на шљаци са 6:0. У првом сету имао је 16 неизнуђених грешака, наспрам три колико је имао Белучи.

20.05 - Невероватна ситуација, пошто Белучи води са 5:0 против Ђоковића.  

19.54 - После девет минута игре, Бразилац има предност од 3:0. До другог брејка на мечу, Белучи је дошао без изгубљеног поена.

19.48 - Одмах брејк за Бразилца, који је на старту меча одузео сервис најбољем тенисеру света.

19.45 - Почео је меч, први сервис има Ђоковић.

19.30 - Ускоро ће се Ђоковић и Белучи наћи на терену.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара