Ђоковић преслишао Ћорића

Ђоковић – Ћорић 2:0 (6:2, 6:4) . Новак је у трећем колу Мастерса у Мадриду. У уводном мечу на турниру лако је надиграо младу наду хрватског тениса Борну Ћорића за 80 минута игре. Наредни ривал нашег аса је Шпанац Роберто Баутиста Агут. Меч је на програму у четвртак око 16.00 часова. Пренос је на нашем Првом програму.

Новак Ђоковић се на најбољи начин вратио у Мадрид. Наизглед са пола снаге дошао је до трећег кола. Одржао је прави час тениса хрватском тенисеру, који је у овом дуелу мога да види колико још треба да напредује да би озбиљније запретио броју један.

Хрват је пружио нешто снажнији отпор у другом сету, ипак недовољно да се поремети наш ас. Новак је контролисао игру током целог сусрета и оправдао улогу фаворита, не само на овом мечу већ и на целом турниру. Противник је показао таленат, али суви квалитет броја један је дошао до изражаја.

Ђоковић је кренуо силовито од самог старта. Након освојеног уводног гема одмах је напао противника, али је пропустио шансу. Нову прилику имао је већ на наредни сервис противника, коју је и искористио и стекао брејк предности.

Потом је наш ас наставио да контролише игру. У осмом гему на сервис Ћорића осваја три везане сет лопте и користи прву за 6:2. у првом сету.

Изједначена борба водила се у другом сету све до резултата 3:3, без брејк шансе. Борна користи две двоструке сервис грешке нашег аса и осваја прву брејк шансу на мечу. Новак успева да се одбрани, и са три везана поена освоји гем, 4:3. У наредна два гема играчи су били сигурни на свој сервис 5:4.

Уследио је сервис противника за останак у мечу. Међутим, Новак је био неумољив, напао је и стигао до 0:30, а потом и до две везане меч лопте, користи прву за коначних 6:4 у другом сету.

Ток меча:

18.01 - Новак напада сервис противника и долази до 0:30, а потом и до две узастопне меч лопте. Користи прву за коначних 6:4 у другом сету. 

17.56 - Ђоковић је сигуран на свој сервис, 5:4. Следи Ћорићев сервис за опстанак у мечу.

17.53 - Борна осваја свој сервис - 4:4.

17.46 - Новак са две везане двоструке сервис грешке поклања противнику прву брејк шансу на мечу. Уследио је ас сервис за изједначење, а потом и још два поена за нашег аса - 4:3.

17.40 - Ћорић је и даље сигуран на свој сервис, 3:3.

17.35 - Одиграно је пет гемова у другом сету - без брејка.

17.27 - И други пут у овом сету Новак осваја сервис са нулом.

17.19 - На старту другог сета наш тенисер осваја свој сервис са нулом, 1:0.

17.14 - Новак лако приводи сет крају, на сервис противника осваја три везане сет лопте, користи прву и новим брејком решава сет у своју корист - 6:2.

17.02 - Наш тенисер лако осваја свој сервис гем и тиме потврђује брејк, 4:1.

17.00 - Након лагано освојеног сервиса, Новак успева да освоји нове брејк лопте, овог пута две у низу, користи другу и одузима сервис противнику - 3:1.

16.50 - Ђоковић напада сервис противника и већ на старту осваја брејк шансу. Ћорић успева да се одбрани, уследило је неколико изједначења и противник осваја свој сервис, 1:1.

16.45 - Новак сигуран на старту и лако осваја свој сервис.

16.43 - Почео је меч ...

16.39 - Играчи су на терену, након загревања очекујемо почетак.

16.34 - Очекујемо почетак меча између Ђоковића и Ћорића

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво