Недодирљиви Ђоковић освојио Мајами и исписао историју

Новак Ђоковић је савладао Јапанца Кеија Нишикорија у финалу турнира у Мајамију (6:3, 6:3), а да то, практично, чак и није највећа ствар коју је постигао на Флориди. Најбољи тенисер света сада је и играч са највише освојених Мастерс турнира у историји (28), први који је на турнирима зарадио преко 98 милиона долара, играч са највећом предношћу у односу на другог на АТП листи (8.725 бодова предности над Ендијем Маријем)...

Новак Ђоковић постао је први играч у историји са 28 Мастерс трофеја, пошто је у финалу турнира у Мајамију победио Јапанца Кеија Нишикорија у два сета, 6:3, 6:3.

Најбољем тенисеру света ово је шеста титула на Мастерсу у Мајамију, а трећа узастопна, па је тако Ђоковић изједначио рекорд легендарног америчког тенисера Андреа Агасија, који је овај турнир освајао у низу од 2001. до 2003. године. Претходно је Агаси освајао трофеје 1990, 1995. и 1996. године.

Ђоковић је постао и први тенисер у историји који је четири пута у истој календарској години освојио Мастерс турнире у Индијан Велсу и Мајамију.

Ђоковић је до седме победе над Нишикоријем у њиховом деветом међусобном дуелу дошао после сат и 26 минута игре.

Први сет финалног меча на мастеру у Мајамију обележили су брејкови, чак пет, и прилично велики број неизнуђених грешака у само девет гемова. Ђоковић је направио осам грешака, а Јапанац је забележио пет више.

Нишикори, шести тенисер на АТП ранг листи, веома добро, агресивно и концентрисано је почео дуел, па је већ у првом гему стигао до брејка.

Српски тенисер је већ у наредном гему узвратио одузимањем сервиса, а потом је без изгубљеног поена стигао до предности од 2:1.

Уследио је прилично сигуран сервис гем Јапанца за 2:2, а онда је Ђоковић још једном без изгубљеног поена дошао до предности од 3:2.

Ђоковић је после велике борбе у наредном гему, односно великог броја неизнуђених грешака, стекао предност брејка, међутим, уследио је благи пад у игри, па је Нишикори уз доста среће стигао до "рибрејка" и смањио резултат на 4:3.

У наредном гему обојица тенисера су наставили са грешкама, али је ипак Јапанац у кључним тренуцима више грешио, што је Ђоковић искористио и новим брејком дошао на гем од првог сета. Сигурним сервис гемом српски тенисер је лако дошао до 1:0 после 35 минута игре.

Ђоковић је много боље почео други сет, а веома брзо је повео са 2:0. Био је и близу новог брејка и вођства од 3:0, али је Нишикори успео да га заустави у налету, те смањи на 2:1.

Први тенисер света је без већих проблема освајао своје сервис гемове до краја сусрета, а у седмом гему другог сета имао је и брејк лопту за 5:2, али је није искористио. И поред тога Ђоковић је лако меч привео крају, а притом је и у деветом гему успео да одузме сервис Нишикорију.

Освајајњем титуле у Мајамију, Ђоковић је постао и тенисер који је зарадио највише новца од награда на турнирима. Он је до сада у каријери освојио 98.199.548 долара, што је за око 300.000 више од Швајцарца Роџера Федерера.

Ђоковић ће у понедељак, када буде објављена нова АТП листа, поставити, замислите, још један рекорд. Постаће први играч који ће имати дупло више од другопласираног. Ђоковић ће на првом месту имати 16.540, а Британац Енди Мари 7.815.

Честитка премијера Србије Александра Вучића

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво