Ђоковић изгубио од Карловића

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић поражен је у осмини финала АТП турнира Мастерс серије у Мадриду од Хрвата Ива Карловића резултатом 2:0. По сетовима је било 7:6, 7:6.

Карловић је први сервирао и одличним сервисима успео да добије први гем на мечу. Новак је, на свој сервис, врло брзо изједначио резултат на 1:1. Карловић, коме су сервиси главно оружје и у трећем гему наставио је са препознатљивом игром и дошао до вођства од 2:1. Новак је узвратио одличним сервисима и изједначио резултат на 2:2. Хрват је ипак био незаустављив, што се сервиса тиче, тако да је лако дошао до предности од 3:2. Ђоковић је поново изједначио резултат, овога пута 3:3, али незаустављиви сервер Иво Карловић био је неумољив и у седмом гему, тако да је повео са 4:3.

Осми гем Новак је одиграо без грешке - 4:4. Први брејк могао је бити виђен је већ у наредном гему. На сервис Хрвата наш тенисер имао је три брејк лопте, није их искористио, тако да је Карловић страховитим сервисима ипак стигао до предности од 5:4. Поново је Ђоковоћ узвратио изванредним на исти начин, сервисима и лако дошао до новог изједначења од 5:5. Није имао Новак решење за Карловићеве сервисе ни у једанаестом гему првог сета, тако да је Хрват поново повео - 6:5. Очекиван развој ситуације - 6:6 на Новаков сервис. Уследио је тај-брејк у којем је Хрват направио три мини брејка, добио тај-брејк са 7:4 и тако освојио први сет резултатом 7:6.

Новак је први сервирао у другом сету, повео са 1.0, али је Иво Карловић одмах узвратио и изједначио резултат на 1:1. Брза три гема и ново вођство нашег тенисера на свој сервис од 2:1 и поновно изједначење на сервис Карловића - 2:2. Наставио је Новак са одличном игром, поготово са добрим сервисима што је резултирало вођством од 3:2 у другом сету. Није било брејка ни након шестог гема другог сета. Хрват је добио тај гем на свој сервис, изједначио на 3:3. али се трећи тенисер света није предавао и поново повео, овога пута са 4:3. Наставила се игра гем за гем. Карловић је лако стигао до 4:4.

Ђоковић беспрекорном игром долази до предности од 5.4 на свој сервис. Новак је имао предност од 0:30 у десетом гему, али се Карловић изванредним сервисима спасао и изједначио резултат на 5:5. Ново вођство нашег тенисера од 6:5, убедљиво и лако, на свој сервис, али истом игром Иво Карловић долази до 6:6. Поново је уследио тај-брејк. Карловић је сигурнијом игром у финишу тај-брејка успео да савлада нашег тенисера резултатом 7:6 и тако се победом од 2:0 у сетовима пласира у четвртину финала турнира у Мадриду.

Хрват ће за противника у четвртфиналу имати Француза Жила Симона. 

Иво Карловић постављен је за 14. носиоца турнира у Мадриду. У другом колу Карловић је био успешнији од Робина Седерлинга из Шведске резултатом 2:0, по сетовима 7:6, 7:6.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи