Федерер оборио рекорд по зарадама од турнира

Донедавно најбољи тенис света Швајцарац Роџер Федерер пласманом у треће коло турнира мастерс серије у Мадриду зарадио је 32.428 долара и на тај начин избио на прво место листе играча са највећом зарадом од турнирских награда.

Уочи четвртфинала Мадрида, 27.годишњи Федерер је само од награда инкасирао 43.300.847 долара и тако с првог места потиснуо Американца Пита Сампараса, који је каријеру завршио са зарађених 43.280.489 долара. Тим износима, наравно, треба додати приходе од спонзорских уговора, који су вишеструко већи.

С обзиром да још не намерава да се пензионише, а да су награде на турнирима из године у годину све веће, Федерер би могао да пробије доскора незамисливу границу од 50 милиона долара. Стручњаци, међутим, сматрају да би Швајцарца, колико год да заради, могао да стигне тренутно први играч света Шпанац Рафаел Надал, који има 22 године, а већ је од награда зарадио 22,5 милиона долара.

Без шансе да се пробије у врх листе зарада није ни 21.годишњи Новак Ђоковић, који је до сада од турнирских награда зарадио 8,7 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара