Јелена Јанковић поражена у другом колу Цириха

Најбоља српска тенисерка и први рекет света Јелена Јанковић није успела да се пласира у четвртфинале ВТА турнира у Цириху, пошто је у другом колу изгубила од 17. играчице света Италијанке Флавије Панете са 5:7, 6:3, 6:3.

Јанковићева, која је постављена за првог носиоца на турниру, играла је веома добро у првом сету, у четвртом гему направила је брејк за вођство од 3:1, а затим је на свој сервис повела са 4:1. Италијанка је у седмом гему узвратила брејком и смањила на 4:3, а погом је стигла до изједначења. У наредна три гема није било брејка, а Јанковићева је, при вођству од 6:5, успела да одузме сервис противници и да добије први сет.

 

Други сет донео је потпуно другачији однос снага на терену, пошто је Пенета у трећем гему направила брејк, а затим повела и са 3:1. Италијанка, која је 17. на ЊТА листи, и у петом гему је одузела сервис Јанковићевој, али је српска тенисерка одмах узвратила. То, међутим, није било довољно, пошто је Пенета до краја сета освојила један гем на свој сервис, а затим новим брејком дошла до 6:3.

У трећем сету обе тенисерке су до осмог гема биле сигурне на свом сервису. У осмом гему Италијанка је успела да направи брејк и да поведе са 5:3, а потом да на свој сервис дође до победе. 

Пенета ће у четвртфиналу играти против победнице меча између Словенке Катарине Среботник и Пољакиње Ангњешке Радванске.

Турнир у Цирих игра се за наградни фонд 444.000 евра.

Ово је био први пораз најбоље тенисерке света после 12 узастопних победа, којима је освојила три титуле у Пекингу, Штутгарту и Москви.

У међусобним дуелима, Пенета је смањила вођство Јанковић на 5:1.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи