Ђоковић: Публика ме извукла

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, после маратонског меча против Казахстанца Михаила Кокушкина, изјавио је да је одиграо један од физички и психички најтежих мечева у каријери.

Ђоковић је после скоро пет сати велике борбе победио са 3:2 у сетовима и изједначио резултат у мечу Србије и Казахстана на 2:2.

"Мој противник је одиграо на високом нивоу, на крају се и он уморио, али био је близу поебде. Да је добио не би било незаслужено. Ја после трећег сета нисам знао где ћу, публике ме извукла, они су ми дали крила, снагу и невероватан мотив. Сад се надам да ће Виктор да одради свој посао", изјавио је Ђоковић за РТС после тријумфа.

Ђоковић је рекао да је на крају трећег сета био близу одлуке да преда меч Михаилу Кукушкину, али да му ипак "глава и срце" нису дозволили да то уради.

"Три дана играти на високом нивоу у три добијена сета није лако. Већ сам на загревању осетио проблеме са ногама, као да нису моје. С том бригом сам и ушао у меч. Ипак, ослонио сам се на своје искуство и веру у себе у оваквим ситуацијама да могу да извучем до краја. Да су биле друге околности, да нисам имао феноменалну публику, да нисам играо за своју земљу, ово би се све можда раније завршило", рекао је Ђоковић.

"Чињеница да сам играо у Београду и да сам представљао своју земљу ми нису дале право да помислим на предају. Тело је говорило другачије, али глава и срце су хтели да се борим до краја. Преплавиле су ме емоције, нисам желео пред домаћом публиком да изгубим. Нисам хтео да предам. Последњи атом снаге сам дао и драго ми је да је публика то препознала и од срца хвала на подршци", додао је он.

Меч у дворани "Александар Николић" пред око 5.000 гледалаца трајао је четири сата и 57 минута.

"Изванредан наступ Кукушкина. Честитам му на борби. Верујем да је сада разочаран после пораза у пет сетова... Поготово, јер је био близу, јер је био бољи у прва три сета. Да ли сам ја могао да будем бољи... Сигурно је да јесам, али није само до мене, већ и колико противник дозволи. Ипак, у овом такмичењу је битна екипна победа, а не лична", рекао је он.

Кукушкин сматра да је недостак концентрације у одлучујућим тренуцима меча против  Ђоковића разлог пораза.

"Разлог пораза је то што сам играо против првог тенисера света, што нисам играо добро у кључним тренуцима. Недостајало је концетрације у кључним тренуцима. Новак је већ крајем трећег сета почео да игра боље, а онда је у наставку почео и боље да сервира, а ја нисам успео да пронађем своју игру и да се прилагодим", рекао је Кукушкин.

"Тешко ми је да коментаришем овај меч сада, тешко ми је да проценим ситуацију и да ли је Новак био испод свог нивоа, јер ово није гренд слем, а и с друге стране му није био Роџер Федерер или Рафаел Надал. Једноставно нисам имао шансе и његова победа је заслужена", рекао је он.

Казахстанац је имао доста замерки на судије.

"Наљутило ме је то што је српски тим позвао обезбеђење да узму трубе и још неке инструменте нашим навијачима. Било је грешака судија, али је ово Дејвис куп и Србија је домаћин. Судије су превише допуштале вашим навијачима, жалио сам се главном судији, јер су дозвољавале ситуације у којима су српски навијачи викали када то није смело, а ни тада нису реаговали. Ипак, он је био бољи и заслужено је победио, то нема везе са судијама", закључио је Кукушкин.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи