Читај ми!

Кукушкин савладао Троицког и донео изједначење Казахстану

Други меч првог дана дуела Србије и Казахстана у уводном колу Светске групе Дејвис купа припао Михаилу Кукушкину, који је савладао Виктора Троицког (0:3).

Тениска репрезентација Казахстана изједначила је против Србије на 1:1 у првом колу Светске групе Дејвис купа у Београду, пошто је Михаил Кукушкин победио Виктора Троицког у три сета – 7:5, 6:2 и 6:4.

Раније у петак, Новак Ђоковић је пред око 5.000 гледалаца у дворани "Александар Николић" донео први поен Србији, пошто је победио Александра Недовјесова са 6:1, 6:2 и 6:3.

Гледалиште се делимично испразнило између мечева, па је Троицки имао упола мању подршку, али су навијачи Казахстана, око њих стотину, били бучнији од домаће публике током меча, који је трајао нешто више од два и по сата.

Троицки је током целог меча имао много проблема на свом сервису. Кукушкин је на самом почетку показао да ће бити веома неугодан ривал.

Кукушкин, 79. тенисер на АТП листи, већ у другом сервис-гему Троицког дошао је до брејк лопте, али је није искористио. Ипак, Казахстанац је успео да одузме сервис српском тенисеру у петом гему и поведе са 3:2, а потом и са 4:2.

Српски тенисер је у наставку првог сета подигао ниво игре, почео је много боље да бира ударце и бележи винере, а на другој страни Кукушкин је почео да греши, што је Троицки искористио и стигао до преокрета – 5:4.

Међутим, Троицки није искористио моментум и приведе сет крај, а на другој страни пробудио се Кукушкин, који је поново почео да бележи директно освојене поене и диктира темпо. Веома брзо изједначио је на 5:5, а потом је по други пут на мечу Троицком одузео сервис, те дошао у прилику, коју је лако, без изгубљеног поена, реализовао за 1:0 у сетовима.

Троицки, 23. тенисер света, без изгубљеног поена добио је први гем другог сета, међутим, поново је дошло до пада у игри.

Губитак првог сета је додатно унервозио Троицког, што је Кукушкин искористио и у потпуности диктирао темпо у наставку сусрета.

Веома брзо је преокренуо и повео са 4:1, српски тенисер је потом смањио на 4:2, али то је било све што је пружио Троицки у том периоду.

Кукушкин је наставио у истом ритму и у трећем сету. Повео је са 3:0 уз предност два брејка, а Троицки је успео да врати један и поново пробуди публику у дворани. Ипак, ни то није било довољно, пошто му је Казахстанац у седмом гему поново одузео сервис и дошао до прилике да сервира за победу.

Много узбуђења и борбе донела је сама завршница дуела. Троицки је у том тренутку пружио можда и најбољу игру на мечу, те дошао до две везане брејк лопте. Ипак, није му одмах пошло за руком да одузме сервис Кукушкину, који се након изједначења суочио са још једном брејк лоптом.

Српски тенисер није искористио ни трећу брејк лопту, после које је Кукушкин имао прилику да оконча меч, али је Троицки још једном показао упорност и агресивном игром дошао до нове прилике да смањи заостатак. Четврту брејк лопту није искористио, али јесте пету, после које је смањио на 5:3.

У деветом гему трећег сета такође се водила се велика борба. Кукушкин је имао две меч-лопте на сервис Троицког, али их није искористио, да би српски тенисер после четвртог "ђуса" смањио на 5:4.

Имао је прилику 23. тенисер света да изједначи на 5:5, пошто је на сервис Кукушкина имао три брејк лопте, међутим, није их искористио, па је Казахстанац дошао до победе.

У дворани "Александар Николић" сутра је од 15.00 на програму дубл меч. Селектор Србије Богдан Обрадовић је за тај дуел пријавио Ненада Зимоњића и Новака Ђоковића, док су се Казахстанци одлучили за Андреја Голубјева и Недовјесова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво