Ђоковић победио Ханескуа у Мадриду

У другом колу турнира Мастерс серије у Мадриду Новак Ђоковић је савладао Румуна Виктора Ханескуа. При резултату 1:1 у сетовима и 3:1 за Ђоковића у трећем сету Румун је предао меч због повреде.

Меч је почео сигурном игром оба тенисера. Ханеску је успео је да начини брејк у четвртом гему, али му је српски тенисер експресно узвратио у наредном.

У наредним гемовима оба тенисера су освајала своје сервисе и стигли до тај-брjека, у коме је Ханеску искористио своју шансу. После велике борбе и по три мини-брејка на обе стране, Ханеску поново прави мини брејк, потом осваја свој сервис за коначних 10:8 и вођство од 1:0 у сетовима.

У другом сету играчи су сигурним сервисима спречавали противника да направи брејк и поново су стигли до тај-брејка. Ђоковић је био сигурнији и није дозволио Румуну да оконча меч у своју корист. Сигурном игром Ноле је тај-брејк решио у своју корист са 8:6 и изједначио на 1:1 у сетовима.

На старту трећег сета оба тенисера освајају своје сервисе. Уследила је пауза због повреде Ханескуа који је после указане помоћи наставио меч. У наредном гему Ђоковић стиже до брејк лопте. Прву није искористи, али је успео да се избори за другу и стигне до предности од 2:1. Ђоковић осваја и свој сервис - 3:1. Ханеску је у том тренутку био принуђен да, због повреде, преда меч.

Румун се налази на 73. месту АТП листе, у првом колу Мастерса савладао је Руса Турсунова са 2:1 у сетовима. Играо је против Ђоковића само једном и тада је предао меч.

Противник Ђоковића у наредном колу је Иво Карловић.

Резултати другог кола

(3) Новак Ђоковић (Србија) - Виктор Ханеску (Румунија) 6:7(8), 7:6(6), 3:1 (предаја )
Роби Ђинепри (САД) - (5) Николај Давиденко (Русија) 4:6, 6:4, 6:4
(7) Давид Налбандијан (Аргентина) - Томас Бердих (Чешка) 6:2, 6:7(5), 6:1
(9) Хуан-Мартин дел Потро (Аргентина) - Јарко Нијеминен (Финска) 6:2, 4:2 (предаја)
Гаел Монфис (Француска) - (12) Фернандо Гонсалес (Чиле) 6:3, 6:4
(14) Иво Карловић (Хрватска) - (8) Робин Седерлинг (Шведска) 7:6(7), 7:6(8)и
(16) Жо-Вилфрид Цонга (Француска) - (5) Марсел Гранољерс (Шпанија) 3:6, 6:3, 7:6(5) и Фелисијано Лопес (Шпанија) - Давид Ферер (Шпанија) 6:4, 7:6(5).

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи