Новак наставио владавину у Аустралији!

Ђоковић – Мари 3:0 (6:1, 7:5, 7:6 /7:3/). Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић освојио своју шесту титулу на Аустралијан опену, пошто је новом сјајном партијом у финалу са убедљивих 3:0 у сетовима савладао Ендија Марија.

Ђоковић је тако постао најуспешнији тенисер на Отвореном првенству Асутралије у опен ери, а на вечној листи првог гренд слема у сезони изједначио се са легендарним Ројом Емерсоном. Када су гренд-слем трофеји у питању, Новак је данас освојеном 11. титулом стигао Рода Лејвера и Бјорна Борга

Новак је сјајно почео меч у Мелбурну, па је после неизвесног првог гема направио серију која је обухватила два брејка и два сигурна сервис гема, за великих и брзих 5:0. Мари је потом освојио један гем, али већ у следећем први рекет света "завршава посао" - 6:1, за пола сата игре.

Други сет је био далеко дужи (80 минута) и неупоредиво интересантнији, али је на крају имао исти коначни епилог - освојио га је Ђоковић. Ипак, у том периоду игре Шкот је пружио многу бољу игру, једном одузео сервис српском тенисеру али је ипак пао у финишу, тачније 11. гему, када му је Новак одузео сервис након 40:0, а потом оконачао други сет на свој сервис за 7:5.

Трећи сет Ђоковић отвара брејком, који је чувао до шестог гема у којем је Мари одличним ударцима са основне линије успео да узврати и врати се у у игру. Након тога оба играча су добро сервирала, па је меч ушао у тај-брејк у којем се боље снашао Новак (7:3) за коначних 7:6 и победу у финалном мечу.

Ноле је уз шесту титулу освојио и 3,85 милиона долара, док је Мари за пети пораз у финалима Аустралијан опена "награђен" са 1,9 милиона.

Освајање шесте титуле у Мелбурну, Ђоковићу су честитали премијер Србије Александар Вучић, председник Томислав Николић, председница Парламента Маја Гојковић, министар спорта Вања Удовичић, градоначелник Београда Синиша Мали и председник Републике Српске Милорад Додик.

Ток меча: 

12.35 - Крај меча, Новак Ђоковић је по шести пут освојио Аустралијен опен! Трећи сет освојио је са 7:6, после тај-брејка у којем је био бољи са 7:3 

12.29 - Трећи сет биће одлучен у тај-брејку, након сигурног сервис гема Ђоковића - 6:6. 

12.26 - Мари је пронашао константност, наставио са добром игром у трећем сету - 6:5. 

12.15 - Серију од три везана поена британског тенисера, Ђоковић прекида освајањем осмог гема за ново изједначење - 4:4. 

12.07 - Не предаје се Мари, који прави брејк у шестом гему и враћа се у сет - 3:3. 

12.00 - Иако се Мари својски труди, Новак и даље чува рано стечени брејк - води са 3:2 и има сервис. 

11.43 - Гемом са нулом за противника Ђоковић "потврђује" направљени брејк - 2:0. 

11.40 - Најбољи могући почетка трећег сета за Новака - брејком за 1:0! 

11.33 - Сет Ђоковић - 7:5! После 80 минута тениса и пуно узбуђења, први рекет света долази до 2:0 у сетовима и близу нове тутуле у Аустралији. 

11.26 - Брејк Ђоковић! Феноменално се српски тенисер вратио у готово изгубљени 11. гем другоиг сета, и на крају га добио за предност од 6:5 и сервис за вођство од 2:0 у финалу.

11.20 - Веома узбудљив тенис у другом сету, дуги поени и равноправна игра два тенисера - 5:5. 

11.04 - Рибрејк! Експресно је Мари вратио сет у егал, пре свега сјајним бекхенд ударцима - 4:4. 

10.57 - Ево брејка за Ђоковића! Након што је издржао период врло добре игре Марија, Новак у у седмом гему одузима сервис Шкоту, води са 4:3 и има сервис. 

10.52 - Веома дуг и тежак гем за Новака, у ком се суочавао са великим притиском и брејк шансом. Међутим, успео је да пронађе пут до новог изједначења - 3:3. 

10.40 - Још један сигуран сервис гем за Ђоковића - 2:2 у другом сету. 

10.36 - Четири брејк шансе имао је Новак у трећем гему, али је Мари некако успео да се извуче из те неугодне ситуације и поведе са 2:1. 

10.26 - Узвраћа Новак за 1:1, али Мари сада изгледа много боље и сигурније него у првом сету. 

10.21 - Први пут у мечу Мари има предност, али без брејка - 1:0 на почетку другог сета. 

10.15 - Крај првог сета, Ђоковић га је убедљиво и веома ауторативно добио са убедљивих 6:1, за свега 30 минута игре.

10.07 - Први поен за Марија у мечу, иако је Новак био близу новог брејка. Ипак, 5:1.

10.00 - Сјајна игра Ђоковића се наставља новим одузетим сервисом врло несигурном Марију - 4:0 и сервис за првог тенисера света. 

09.53 - Брејк за Новака! Добар притисак који се српски тенисер направио дао је резултат, па је Мари дуплом сервис грешком изгубио и други поен на мечу - 2:0. 

09.50 - Иако је се суочавао са брејк лоптом, Новак успева да освоји први поен на мечу - 1:0. 

09.42 - Почео је меч, први ће сервирати најбољи играч на планети.

09.20 - Играчи су изашли на терен, велико финале ускоро почиње...

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво