Јанковићeвa: Желим да титулом на Мастерсу завршим сезону

Најбоље рангирана тенисерка света Јелена Јанковић изјавила је да жели још дуго да доминира на WТА листи и да јој је главни циљ до краја сезоне освајање Мастерс купа у Дохи.

"Желим да доминирам, али још сам далеко од тог врхунца. Имам још пуно да радим на свим сегментима игре и да је подигнем на виши ниво. Само да ме здравље послужи, да радим и напредујем, мислим да могу да дођем до тог циља", рекла је Јанковићева у разговору за српске медије. Јанковићева је истакла да ће јој тренутна позиција на ВТА листи представљати додатни мотив за остварење добрих резултата.
"Срећна сам што сам прва на свету. Ово је огроман успех за српски тенис. Мотивисана сам да направим још веће резултате, желим да наставим у ритму којим сам започела. Желим да освајам велике турнире и грен слемове", казала је она.
Српска тенисерка оценила је да би освајање Мастерс купа у Дохи представљало "круну" сезоне.

"Желим да годину завршим на најбољи могући начин, а то је да освојим Мастерс у Дохи. То би била круна сезоне", рекла је прва тенисерка света.
Јанковићева је у последње три недеље освојила три турнира и забележила 12 узастопиних победа.

"Вредно сам радила, тренирала и сав тај мој труд је почео да се исплаћује. Играм све боље и боље, пуна сам самопоуздања и константно напредујем", изјавиле је она.
Јанковићева је додала да у првом делу сезоне, због проблема са повредама, није била у могућности да прикаже бољу игру.

"У првој половини сезоне имала сам константне проблеме са здрављем, мноштво повреда и нисам била она тенисерка која сам желела да будем. Након завршетка Олимпијских игара тај период је прошао. Од тада нисам имала повреде, сада сам здрава и резултати су ту", рекла је она.
Последњи у низу тријумфа Јанковићева је остварила у Москви, када је у финалу савладала Рускињу Веру Звонарјову, а по завршетка меча српска тенисерка је заплакала.

"Сетила сам се дана када ми ништа није ишло од руке, када сам била повређена. Сузе радоснице су ми кренуле низ лице, то је био најлепши осећај који сам до сада доживела на терену, дуго сам чекала овај тренутак", објаснила је она.
Иако је признала да је уморна, Јанковићева ће ове недеље играти на турниру Цириху.

"Преморена сам, играла сам четири турнира заредом, али за турнир у Цириху сам под уговором и зато морам да играм. Након Цириха уследиће кратка пауза и припреме за учешће на Мастерсу у Дохи", закључила је Јелена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи