Јелена Јанковић освојила "Куп Кремља"

Прва тенисерка света Јелена Јанковић освојила је "Куп Кремља" у Москви пошто је у финалу победила домаћу тенисерку Веру Звонарјеву са 2:0, по сетовима 6:2,6:4.

Прва је на сервису била Pускиња али је Јелена одмах направила брејк. Са добром игром наставила је и без икаквих проблема освојила гем на свој сервис. После много мука, Звонарјева је успела да смањи вођство Јелене на 2:1, мада је наша тенисерка и у овом гему била врло близу брејка.

Након сигурне игре, Јанковићева је освојила још један свој сервис и повела са 3:1, а након тога направила је нови брејк и врло сигурно стигла до убедљивог вођства од 4:1.

У шестом гему Јелена је Рускињи дозволила да јој се приближи до 40:30, али је сигурним сервисом дошла до вођства са 5:1. Звонарјева је после неколико пропуштених прилика, успела да реализује свој сервис и освоји други гем у првом сету. У последњем гему Јанковићева је сервирала врло убедљиво и освојила први сет са 6:2.

И други сет, Јелена је започела као и меч, брејком на сервис Звонарјеве и повела са 1:0 у овом делу игре. Прилично изненађење направила је Звонарјева јер је одмах узвратила брејк и изједначила на 1:1. Домаћа тенисерка поправила је игру у осносу на први период па је лако дошла до поена на свој сервис и повела са 2:1 у другом сету. Нешто слабија реализација првог сервиса и једна двострука сервис грешка умало су коштале Јелену изгубљеног гема, али је ипак изједначила на 2:2. 

У веома важном тренутку наша тенисерка направила је још један брејк у другом сету и повела са 3:2. Највише неизвесности било је у шестом гему другог сета, Звонарјева је неколико пута запретила изједначењем али је Јелена ипак повела са 4:2. Домаћа тенисерка у другом сету знатно је поправила игру и направила свој други брејк у другом сету, па је резултат изједначила на 4:4.

Након два узастопно освојена гема, од којих је један поново био брејк, Јелена је дошла до вођства од 6:4 и коначне победе од 2:0.

После тријумфа у Пекингу пре 14 дана и прошле недеље у Штутгарту, српска тенисерка је трећи пут за редом освојила турнир из ВТА серије и потврдила своју доминацију на светској сцени.

У овом тренутку она има укупно 4.550 бодова, или чак 768 више од другопласиране Рускиње Динаре Сафине. Јанковићева ће следеће недеље играти на турниру у Цириху где је постављена за првог носиоца. Други носилац биће Ана Ивановић.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво