Најбоља тенисерка света покушаће да освоји Москву

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић изјавила је после победе над Рускињом Јеленом Дементијевом у полуфиналу Купа Кремља у Москви да ће у финалном мечу против Вере Звонарјеве покушати да освоји трећу титулу узастопно, односно после освојених трофеја у Пекингу и Штутгарту.

"Признајем да сам физички прилично уморна, али сам ментално свежа и потпуно спремна за сутрашњи двобој", истакла је прва тенисерка света.

Јанковић се осврнула на кључне детаље из меча са Дементијевом.

"У првом сету је Дементијева била ненадмашна. Просто, нисам могла да јој парирам иако нисам била тако лоша. Тај изгубљени сет ме није деморалисао, напротив, с оптимизмом сам ушла у нареднби сет, преузела иницијативу и почела да диктирам игру", рекла је Јанковић.

Руска тенисерка је одала признање Јанковић за приказану игру, оценивши да српска тенисерка игра "феноменални дефанзивни тенис".

"Како год да је нападнете, она успева да нађе решење и узврати ударац. Чини ми се да би Јелена могла тако да 'покрије' не само тениски, већ и читав фудбалски терен", истакла је Дементијева.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво