Читај ми!

Миомир Кецмановић победник Оранж боула

Најбољи јуниорски тенисер Србије Миомир Кецмановић освојио је ноћас један од најпрестижнијих јуниорских турнира, Оранж боул у САД. Кецмановић је у финалу победио Грка Стефаноса Цисипасa.

Кецмановић је у борби за трофеј турнира, који се одржава од 1947. године савладао прошлогодишњег финалисту Грка Стефаноса Цисипаса са 6:3, 2:6, 7:6 (5).

"Остварио сам своје циљеве што се тиче краја ове сезоне, сада се окрећем 2016. и мој фокус пре свега биће Аустралијен опен у Мелбурну. Циљеви су високи и даћу све од себе да наставим овим путем којим сам кренуо на Флориди", изјавио је Кецмановић, а преноси сајт Тениског савеза Србије (ТСС).

"Оранж боул је за младе тенисере незванично Светско првенство. По тениској скали одмах је иза четири гренд слема. Освојити га доказује да је тенисер један од најбољих на свету. Наравно, та титула доноси и одређену дозу самопоуздања, доказује да су сати тренинга, одрицања, жртвовања оправдани, да је тенисер на добром путу", поручио је млади шампион.

Кецмановић је рођен 31. августа 1999. године у Београду. Од првих такмичарских дана показивао је неизмеран таленат и веома рано је почео да осваја турнире у категоријама старијим од свог годишта. Један је од најперспектвинијих младих играча света који се кали у Академији Ника Болитијерија. 

Талентовани српски тенисер овом победом се уписао у листу шампиона међу којима су легенде попут Ивана Лендла, Бјерна Борга, Роџера Федерера или Ендија Родика.

Од српских тенисера овај турнир освајао је Ласло Ђере, док је Јанко Типсаревић био најбољи у конкуренцији до 14 година.

Победом на Флориди Кецмановић је постао најмлађи међу Топ 20 најбољих јуниора света.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво