Типсаревић савладао Гулбиса

Јанко Типсаревић у другом колу тениског турнира у Мецу победио је Летонца Ернеста Гулбиса са 2:0 и пласирао се у четвртфинале. По сетовима је било 6:4, 6:4.

Типсаревић је одлилчно започео меч и сигурном игром долазио до поена.

У првом сету водила се неизвесна борба, пошто су тенисери освајали гемове приликом својих сервиса. Српски тенисер је, ипак, у 10. гему успео да направи брејк и поведе са 1:0.

Гулбис је пружао изузетан отпор, али је један брејк био довољан Јанку за велику предност. Наш тенисер добио је први сет  резултатом 6:4 . Типсаревић је играо изузетно сигурно, без сувише изнуђених грешака.

И у другом сету Јанко је надиграо ривала и идентичним резултатом га савладао.  Типсаревић је добро почео други сет, направио брејк и повео 2:0, али је Летонац узвратио и изједначио резултат.  Тенисери су, затим, освајали гемове на свој сервис, али је Типсаревић поново, у финишу сета одузео сервис противнику и освајањем другог сета, обезбедио пласман у четвртфинале.

 Заслужена је победа нашег играча од 2:0 у сетовима и пласман у наредно коло тениског турнира у Мецу, који се игра у дворани за наградни фонд од 370.000 евра.

Српски тенисер ће у четвртфиналу играти са бољим из дуела између Пол Анри Матјеа и Ромена Жуана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се