Аргентинци у Кордоби дочекују финале са Шпанијом

Финале овогодишњег Дејвис купа између Аргентине и Шпаније играће се у хали Орфео у Кордоби, саопштио је Тениски савез Аргентине.

Тениски Савез Аргентине је као резервну могућност пријавио Ислас Малвинас арену у граду Мар дел Плата.

"Из спортских разлога одлучили смо да финале буде у Кордоби, а алтернатива је Мар дел Плата", наводи се у саопштењу Тениског савез Аргентине.

Аргентина ће од 21. до 23. новембра први пут у историји бити домаћин финала Дејвис купа.

Хала Орфео у Кордоби има капацитет од 12.000 места.

Аргентинска репрезентација је досадашње мечеве на домаћем терену играла на шљаци на отвореном стадиону Парк Рока у Буенос Ајресу, који има капацитет од 14.000 места.

Домаћин је одлучио да промени терен због страха од кише, али и због чињенице да шпански тенисери одлично играју на шљаци.

Тениски Савез Аргентине зато је одлучио и да се мечеви финала играју на брзој подлози, где би до изражаја могли да дођу квалитети два најбоља домаћа тенисера, Давида Налбандијана и Хуана Мартина дел Потра.

То ће бити први пут у историји да аргентинска репрезентација игра Дејвис куп меч код куће на подлози која није шљака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи