Читај ми!

Новак експресно елиминисао Голубјева, наредни ривал Илхан

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Дубаију, савладавши у осмини финала Андреја Голубјева из Казахстана у два сета – 6:1, 6:2. Наш ас се у наредној рунди састаје са Турчином Илханом, који је савладао Фелисијана Лопеса са 2:1.

Ђоковић је рутински обавио посао у дуелу са 107. тенисером на АТП листи и остварио четврту победу у исто толико међусобних окршаја. Противник није имао решења за игру нашег аса, који је дозволио противнику да освоји само три гема током целог меча. Новаку је био потребан 61 минут да реши меч у своју корист.

За разлику од претходног сусрета са Канађанином Поспишилом, што је био његов први меч након освајања Аустралијан опена, Ђоковић је одмах ухватио одговарајући ритам и с лакоћом надиграо ривала.

Први сет је добио експресно, док је у другом Голубјев покушавао да заустави налете српског аса, међутим, за озбиљнији отпор није имао ни снагу ни квалитет. Ђоковић је без икаквих проблема контролисао ситуацију на терену и после два брејка окончао борбу у мечу који је трајао сат времена, искористивши прву меч лопту.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Турчина Марсела Илхана, који је приредио велико изненађење савладавши 13. играча са АТП листе, Шпанца Фелисијана Лопеза, у три сета - 3:6, 7:5, 6:3.

Двадесетседмогодишњи Илхан рођен је у Самарканду, у Узбекистану, а тренутно заузима 104. место на светског ранг листи.

До сада се није састајао са српским тенисером.

Турнир у Дубаију, који се игра за укупан наградни фонд од 2,5 милиона долара, Ђоковић је до сада освајао четири пута – 2009, 2010, 2011. и 2013. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво