Читај ми!

Ђоковић пo пети пут на трону Мелбурна!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је пети пут у каријери гренд слем титулу у Мелбурну! Наш тенисер је у финалу савладао Британца Ендија Марија са 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0. Новак је тако дошао до 49. титуле у каријери, укупно осмог гренд слем трофеја.

Ђоковић је тако постао први тенисер у опен-ери, од 1968. године, који је освојио пет трофеја у Мелбурну. Претходно је побеђивао 2008, 2011, 2012. и 2013. године и без пораза је у финалима на том турниру. Иза њега су остали Андре Агаси и Роџер Федерер са по четири титуле.

Више снимака са финалног меча погледајте на нашем Јутуб каналу.

Он је освојио осму гренд слем титулу у каријери, у свом 15. гренд слем финалу и остварио 50. победу на Аустралијан опену. Мари је изгубио и четврто финале у Мелбурну, а треће од Ђоковића.

Победом у Мелбурну Ђоковић ће увећати предност на првом месту АТП листе у односу на другопласираног Роџера Федерера, док ће Мари са шестог скочити на четврто место.

Ђоковић је као и у полуфиналу против Вавринке у првом делу меча играо са осцилацијама, да би у трећем и четвртом сету показао сву раскош свог тениског арсенала, победивши Марија 16. пут у каријери.

Први тенисер Србије је посебно импресиван био у четвртом сету, када је нагло подигао ниво игре, правим пројектилима гађао Маријево поље, потпуно избацивши Британца из равнотеже.

Овако је протекао финални меч:

13.23 – Крај меча, Новак Ђоковић је по пети пут освојио титулу у Мелбурну. Први рекет света убедљиво је добио четврти сет – 6:0!

13.18 – Победа и титула су на видику! Прави дебакл Ендија Марија, који још једном губи сервис. Ђоковић води са огромних 5:0 и на свој сервис има прилику да стави тачку на овај меч. 

13.08 – Нови брејк за нашег аса! Руши се игра Ендија Марија, који делује све уморније. За разлику од њега, Ђоковић је све сигурнији и сада има два велика брејка предности у четвртом, можда и одлучујућем сету.  

13.00 – Наставља Ђоковић са фантастичном игром. На старту четвртог сета одузима Марију сервис добивши седми од последњих осам гемова. Британац и даље прави огроман број грешака.

12.55 – Коначно сет који је први рекет света добио без муке. Новак је свео грешке на минимум и убедљиво је добио трећи сет са 6:3. За разлику од прва два сета, трећи је завршен за "само" 40 минута.

12.50 – Ђоковић прави нови брејк у осмом гему и има одличну шансу да на свој сервис дође до тријумфа у трећем сету – 5:3. Британац прави све више грешака у односу на Новака, који је стабилизовао своју игру.

12.37 – Три везана освојена сета нашег тенисера, који од 0:2 долази до предности од 3:2.

12.32 – Новак враћа брејк! После прва два сета у којима је деловао прилично уморно Ђоковић је релативо лако освојио гем на свој сервис, а потом и одузео противнику сервис, за изједначење од 2:2 у трећем сету.

12.22 – Рани брејк за Британца, који већ на старту трећег сета одузима нашем тенисеру сервис.

12.16 – Енди Мари изједначује резултат на 1:1. Британац је био успешнији у тај-брејку, који је добио са 7:4. Ђоковић и даље има великих проблема са првим сервисом. Други сет је трајао чак 80 минута. 

12.06 – И други сет ће бити одлучен после тај-брејка. Новак је на свој сервис добио веома важан, дванаести гем и одвео сет у продужетак. У претходном маратонском сету наш тенисер је био близу новог брејка, али није успео да га оствари.

11.38 – Сет који обилује грешкама на обе стране. Мари узвраћа брејком у осмом гему и враћа се резултатски у меч. Почетак сета је каснио због навијача који су покушали да окаче транспарент што им обезбеђење није дозволило. Два од два реализација брејк лопти у другом сету обојице тенисера.

11.20 – После 0:2 први рекет света, уз нови брејк, долази до предности од 3:2 у другом сету. Новак је знатно поправио игру, док је Мари све нервознији и све више греши. Фантастична игра нашег тенисера на свој други сервис!

11.12 – Нова размена брејкова. Одиграо је Ђоковић паметно и принудио Марија да направи низ грешака – 1:2.

11.06 – Британац први долази до брејка у другом сету и води са 2:0. Ђоковића мучи и скочни зглоб због чега је Мари и дошао до лаганих поена. 

10.56 – Јаче нерве у тај-брејку имао је наш тенисер и после сат и петнаест минута добио први сет са 7:6 (7:5). Новаку су наруку ишле и две велике Маријеве грешке у самом финишу. На реду је други сет.

10.43 – После скоро сат времена игре први се биће решен у тај брејку. Новак евидентно има проблема са повредом палца десне руке, што је и резултирало нешто слабијом игром. 

10.32 – Нова размена брејкова, Британац узвраћа новим брејком за 5:4. Наш тенисер је затражио помоћ лекара због повреде десне шаке.

10.27 – Ђоковић узвраћа новим брејком и има шансу да на свој сервис освоји први сет – 5:3. Први тенисер света незгодно је ударио шаку при једном паду.

10.19 – Мари узвраћа брејком у седмом гему пре свега захваљујући нешто слабијем сервису нашег тенисера и грешкама из бекхенда. Резултат 4:3 у првом сету.

10.03 – Спектакуларна игра нашег тенисера и рани брејк за вођство од 3:1. Фантастична серија од 9:1 у поенима за Новака. Мари под велким притиском након брејк шансе коју није искористио. 

09.58 – Са пет узастопних поена Ђоковић успева да се извуче из неугодне ситуације у којој је Мари имао чак три брејк лопте (0:40) и освоји трећи гем за нову предност - 2:1.

09.52 – Мари такође осваја почетни сет на свој сервис, резултат нерешен – 1:1.

09.45 – Одличан почетак Новака Ђоковића, први сет лагано добијен за почетно вођство од 1:0.

09.43 – Почео меч, наш тенисер први на сервису.

09.31 – Новак Ђоковић и Енди Мари изашли на терен препуне "Род Лејвер" арене. Све је спремно за велики спектакл! Следи загревање, а убрзо и почетак великог меча.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво