Читај ми!

Новакова фондација 1.500.000 долара за поплаве

Фондација Новак Ђоковић прикупља помоћ за отклањање последица од поплава. До сада је прикупљено 1.500.000 долара, који су намењени пре свега за обнову вртића и школа у Србији. Фондација ће упутити новац и у БиХ и Хрватску, које су такође угрожене у поплавама.

Новак Ђоковић фондација је, захваљујући великом одзиву хуманих људи широм света, као и личној донацији оснивача Фондације, до сада прикупила 1.500.000 долара намењених обнови пре свега предшколских објеката у Србији.

Први такав објекат биће предшколска установа "Галеб" у Петровцу на Млави, за чију је санацију и опремање потребно 136.000 долара, које је у потпуности обезбедила Фондација. Тим поводом су данас представници Новак Ђоковић фондације, Општине Петровац на Млави и предшколске установе "Галеб" потписали уговор о донацији.

"С обзиром на то да је поплављени предшколски објекат једини у Петровцу на Млави, одлучили смо да први део прикупљених донација усмеримо баш у његово реновирање, санацију и опремање. Вртић је површине 1.350 м2 и њега је до поплава свакодневно похађало 350 деце. Максимална вредност радова процењена је на 136.000 долара и укључује грађевинске радове и куповину опреме која је уништена. Радови ће почети у наредних неколико дана, а очекује се да ће објекат комплетно бити реновиран и опремљен до краја августа. Наш тим свакодневно је у комуницији са локалним самоуправама и обилази девастиране предшколске објекте у Србији. Фондација ће обавештавати јавност о свим наредним објектима које ћемо помоћи донацијама и које ћемо обновити. Урадићемо све што је у нашој моћи да се деца што пре врате се у своје вртиће", изјавила је Горана Џуџа Јаковљевић, пројект менџер Новак Ђоковић фондације.

Она је напоменула и да би желела да похвали управу вртића "Галеб" и родитеље, јер су контактирали са Фондацијом и обавестили је о проблему који их је задесио, али и да изрази захвалност што је Општина подржала и показала жељу да помогну санацију овог предшколског објекта.

Захвалност за хумани гест Фондације изразио је приликом потписивања уговора Радиша Драгојевић, председник Општине Петровац на Млави.

"Веома смо срећни што сарађујемо са Фондацијом која носи име легендарног спортисте. Надамо се да је ово почетак сарадње, и веома се радујемо наредним корацима", истакао је Драгојевић.

"Желим да у име деце и колектива ПУ "Галеб" захвалим тиму Новак Ђоковић Фондације, који ће нам помоћи да санирамо штету и омогућити да малишани наставе са похађањем вртића", рекла је Татјана Глигоровски, директорка ПУ "Галеб".

У договору са Министарством просвете Владе Републике Србије, Фондација ће се фокусирати на санацију, пре свега, девастираних предшколских објеката, али и школа у градовима који су претрпели штету у поплавама. Поред Петровца на Млави, реализована је и посета Свилајнцу и у току су договори са локалним властима о потребама санација вртића у овом граду.

Фондација ће наредних дана упутити грантове за помоћ Босни и Херцеговини и Хрватској у сарадњи са Уницефом, а детаљи и намена грантова ће бити накнадно саопштени.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво